Opvang voor honden en katten uit binnen- en buitenland

Dierenopvang Koningen is een opvang voor honden en katten uit binnen- en buitenland. Voor de Gemeente Staphorst, Hardenberg en Ommen vangen wij afstand- en zwerfhonden en -katten op. Met onze opvang speciaal voor de oudere honden, Veccio’s Seniorenparadijs, bieden wij een plek voor deze dieren die vaak vanwege trieste omstandigheden opgevangen moeten worden. De zwerfdieren in het buitenland hebben het vaak erg zwaar. En daarom werken wij met diverse buitenlandse organisaties samen om ook voor deze dieren een nieuw thuis te vinden. In onze opvang krijgen ze de best mogelijke zorg.

Ziek of gezond, jong of oud, elk dier heeft recht op een veilig thuis! Onze opvang zet zich in om voor al deze dieren een nieuw thuis te vinden.

Bij de adoptie van een hond of een kat willen wij zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan. Want het is belangrijk dat u en uw nieuwe huisgenoot goed bij elkaar passen! Daarom werken wij met een vaste adoptieprocedure. U leest hier meer over op de speciale pagina. Bij de downloads kunt u meer informatie vinden, bijvoorbeeld onze plaatsingsvoorwaarden en tips voor de eerste periode thuis.

zwerfkitten
Frodo
Mo

Zwerfdierenleed – TNRC acties 

Als Dierenopvang zetten wij ons in om het dierenleed te verminderen. Daarom voeren wij TNRC (Trap, neuter, return, care) projecten uit in onze gemeenten. 

Wij vangen jaarlijks tientallen verwilderde katten op campings, boerderijen of bedrijventerreinen. Al deze katten worden steriel gemaakt en hiermee voorkomen wij honderden zwerfkittens per jaar. 

Meestal zijn de katten van ‘niemand’. Ze worden uitgezet bij bijvoorbeeld bedrijven of boerderijen en binnen korte tijd worden het er een heleboel.  Mensen vinden het vaak geen probleem dat er een paar katten lopen, zeker ook om het ongedierte te bestrijden. Maar als er 20 kittens per jaar bijkomen, dan gaat het uit de hand lopen en is er hulp nodig.

De vangacties worden door ons hoofdzakelijk in de wintermaanden gedaan.
Als het echt nodig is, wordt dit ook gedaan in de overige maanden, maar dan enkel als er geen andere mogelijkheid bestaat.

Graag vertellen wij hier meer over!

Opvang 1