Hondenpension van Dierenopvang Koningen 

In de zomerperiode 2024 kunnen wij helaas geen nieuwe pensionklanten meer aannemen.

Als u uw hond bij ons in het pension logeert, dan doen wij er natuurlijk alles aan om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. In ons pension beschikken wij over ruime verwarmde kennels. In de winter staan de kachels lekker aan en is het aangenaam warm binnen. Alle honden krijgen een mand of een kussen waar zij op kunnen uitrusten en slapen. In de zomer kunnen de honden heerlijk afkoelen op de tegels.  Ons pension beschikt over speelweides en de honden gaan dan ook dagelijks enkele uren naar buiten. Samen spelen, graven of gewoon lekker in het zonnetje liggen.

LET OP! Bij het brengen van uw hond is het wettelijk verplicht een geldig vaccinatieboekje of dierenpaspoort aan ons te overhandigen.

Verplichte inentingen honden

Welke inentingen zijn verplicht voor mijn hond?

Er zijn twee verplichte entingen, namelijk de cocktail-enting en de enting tegen bordetella. Deze laatste enting wordt niet standaard door uw dierenarts gegeven en u zult hierom moeten vragen.

COCKTAIL-ENTING (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para-influenza)
De enting mag maximaal een jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond niet verlopen. Indien uw hond niet eerder was ingeënt of de vorige enting langer dan een jaar geleden heeft plaatsgevonden, dan dient deze enting bij binnenkomst in ons Dierenpension minimaal 4 weken oud te zijn. Was de vorige enting niet ouder dan een jaar dan is deze periode van 4 weken niet van toepassing.

ENTING TEGEN BORDETELLA (kennelhoest)
De enting mag maximaal een jaar oud zijn en mag tijdens het verblijf van uw hond niet verlopen. Hoe oud de enting minimaal mag zijn, hangt af van de gebruikte entstof: een enting met Nobivac KC moet minimaal 2 weken oud zijn en een enting met Pneumodog minimaal 4 weken oud.   

Mijn hond heeft de juiste entingen niet, wat nu?

Voldoet uw hond bij binnenkomst in het pension niet aan de verplichte entingen, dan zijn wij genoodzaakt om het verblijf te annuleren. De kosten voor het verblijf worden dan wel in rekening gebracht.

Mijn hond is loops, wat nu?

Als uw teef loops is, kan zij niet bij ons in het pension verblijven. Dit veroorzaakt veel onrust bij de reuen en dat is niet eerlijk voor de overige gasten. Vanaf dat uw teef loops is, kan zij gedurende 3 weken niet in ons pension verblijven. Dit geldt ook voor dagopvang. De kosten voor dit verblijf worden wel bij u in rekening gebracht, mits u ervoor hebt gekozen een annuleringsverzekering bij ons af te sluiten. Meer informatie over de annuleringsverzekering vind u op de pagina pension

En natuurlijk ontvlooien en ontwormen!

Wij vertrouwen erop dat als u uw hond brengt deze recentelijk is ontvlooid en ontwormd. Tegen vergoeding kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Indien blijkt dat tijdens het verblijf van uw hond deze vlooien en/of wormen heeft dan zullen we uw hond op uw kosten ontvlooien en ontwormen.

Tarieven hondenpension 

Tarieven per dag 

Vanaf 1 juni 2024 hanteren wij de volgende tarieven:

  • hond < 15 kg € 15,-
  • hond 15 tot 35 kg € 17,-
  • hond 35 t/m 50 kg € 19,-
  • hond > 50 kg € 21,-

 In de maanden juli, augustus en in de kerstvakantie geldt voor bovenstaande tarieven een toeslag van € 2,- per dag. 

  • hond solo € 22,- en in juli, augustus en de kerstvakantie € 28,- per dag. Honden die solo bij ons verblijven, zijn honden die niet bij andere honden in een kennel kunnen verblijven. 

Zowel de dag van brengen als de dag van halen wordt in rekening gebracht. Wanneer u 2 of meer honden bij ons brengt die samen in een kennel verblijven, krijgt u voor de 2e hond 10% korting.

Tarieven dagopvang 

  • per dag € 12,50,-