Onze adoptieprocedure

Bij de adoptie van een hond of een kat willen wij zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan. Want het is belangrijk dat u en uw nieuwe huisgenoot goed bij elkaar passen! Daarom werken wij met een vaste adoptieprocedure. Hieronder staat beschreven hoe onze werkwijze is bij de adoptie van een hond en een kat. Bij de downloads op deze pagina kunt u meer informatie vinden, bijvoorbeeld onze plaatsingsvoorwaarden en tips voor de eerste periode thuis.

Hoe gaat de adoptieprocedure voor een hond?

De adoptieprocedure voor een hond kent een aantal stappen. 

Stap 1: Profiel van de hond

 • Wij maken uitgebreid kennis met de honden die bij ons in de opvang komen. Wij stellen een karakterprofiel op, zodat wij een goed beeld krijgen waar deze honden straks het beste op hun plaats zijn. Daarbij kijken wij naar de manier waarop zij met mensen, andere honden en katten omgaan. Of hoe zij aan de riem lopen, hun voer bewaken en in andere situaties reageren. Ook worden ze op de foto gezet. 
 • De profielen van de honden die klaar zijn voor een nieuw thuis plaatsen wij met de foto’s op onze Facebookpagina en onze website.

 Stap 2: De kennismaking 

 • Via mail of telefonisch neemt u contact met ons op. Wij bespreken uw wensen en het karakter van de hond. Lijkt er een goede match te zijn, dan maken wij een afspraak bij ons op de opvang. Wij reserveren de hond voor u.
 • U vult voor ons het vragenformulier in. Deze kunt u vinden bij de downloads op deze pagina of deze sturen wij u toe. 
 • Tijdens uw bezoek bespreken wij het door u ingevulde formulier en maakt u natuurlijk persoonlijk kennis met de hond(en). Vanuit onze opvang kunt u een heerlijk stuk wandelen. 
 • En dan neemt u een besluit. Misschien om te wachten tot een meer geschikte hond of er nog een nachtje over te slapen. En wilt u het thuis bespreken en eerst nog een keer met de andere gezinsleden of uw eigen hond(en) komen, dan kan dat ook.  Soms is het ook helemaal duidelijk en wilt u graag de hond adopteren!    

Stap 3: De adoptie

 • Als er een goede match is en uw woonsituatie passend bij de hond, dan maken wij alle adoptiepapieren in orde. U krijgt uitleg over paspoort en chip en de hond krijgt van ons een anti-ontsnappingstuig om. Uw nieuwe huisgenoot kan mee naar huis!
 • Wij werken met een proefperiode van 3 weken. Als dat nodig is, verlengen wij deze in overleg met maximaal 3 weken.   
 • In de proefperiode en ook daarna helpen wij u graag. Aarzel niet bij vragen of behoefte aan advies om contact met ons op te nemen!

Wat zijn de adoptietarieven voor een hond?

Wij streven naar een zo goed mogelijke plaatsing. Denk hierbij aan het zoeken en matchen van de geschikte dieren, de kennismaking bij ons op de opvang, het huisbezoek, de proeftijd en het advies en de nazorg.
Bij de adoptie van een hond vragen wij u een vergoeding van € 480,-
Met uw bijdrage draagt u bij in de kosten van de bij ons verblijvende dieren. Zo zorgen wij samen voor een warme en schone leefomgeving, goede voeding, aandacht en goede medische zorg. Voordat de dieren onze opvang verlaten, zijn zij gesteriliseerd of gecastreerd, voorzien van alle noodzakelijke inentingen, gechipt en in bezit van een paspoort. 
 

Afstandskosten hond

Moet u onverhoopt afstand doen van uw hond en is deze gecastreerd/gesteriliseerd, dan zijn onze afstandskosten € 250,- . Voor een niet-gecastreerde reu vragen wij € 350,- en een niet-gesteriliseerde teef € 400,-. 
Is uw hond ouder dan 10 jaar en gesteriliseerd/gecastreerd? Dan zijn onze afstandskosten € 350,- . Voor een niet-gesteriliseerde/gecastreerde hond  ouder dan 10 jaar vragen wij € 400,-. 
Wij nemen op dit moment alleen afstandshonden aan uit onze “eigen” gemeenten

Hoe kan ik een kat bij jullie adopteren?

Stap 1: Profiel van de kat

 • Nadat de kat enkele dagen bij ons is, maken wij uitgebreid kennis. Wij stellen een karakterprofiel op, zodat wij weten in welk thuis deze kat het beste past. Hoe is de omgang met andere katten, met mensen en met honden? Hoe reageert de kat in bepaalde situaties? En natuurlijk wordt de kat ook op de foto gezet.
 • Als de kat eraan toe is om een nieuw huisje te vinden, plaatsen wij de foto’s en het profiel op onze Facebookpagina en website.

Stap 2: De kennismaking

 • Via mail of telefonisch neemt u contact met ons op. Wij bespreken uw wensen en het karakter van de kat. Lijkt er een goede match te zijn, dan maken wij een afspraak bij ons op de opvang. De kat wordt voor u gereserveerd.
 • Tijdens uw bezoek kunt in een van de kattenkamers rustig de tijd nemen om met de kat kennis te maken.
 • En dan neemt u een besluit. Misschien om te wachten tot een meer geschikte kat of om er nog een nachtje over te slapen. Een tweede keer langskomen met de andere gezinsleden dat kan natuurlijk ook. En soms is het helemaal duidelijk en wilt u graag de kat adopteren. 

Stap 3: De adoptie 

 • Is er een goede match, dan maken wij alle adoptiepapieren in orde. U krijgt uitleg over paspoort en chip en uw nieuwe huisgenoot kan mee naar huis!
 • Wij werken met een proefperiode van 3 weken. Als dat nodig is, verlengen wij deze in overleg met maximaal 3 weken.
 • In de proefperiode en ook daarna helpen wij u graag. Aarzel dan ook niet bij vragen of behoefte aan advies contact met ons op te nemen!

Wat zijn de adoptietarieven voor een kat?

Wij streven naar een zo goed mogelijke plaatsing. Denk hierbij aan het zoeken en matchen van de geschikte dieren, de kennismaking bij ons op de opvang, de proeftijd en het advies en de nazorg.
Bij de adoptie van een kat vragen wij u de volgende vergoedingen:
 • kat < 1 jaar  € 200,- 
 • kat > 1 en < 12 jaar € 160,-
 • kat > 12 jaar € 120,-
Met uw bijdrage draagt u bij in de kosten van de bij ons verblijvende dieren. Zo zorgen wij samen voor een warme en schone leefomgeving, goede voeding, aandacht en goede medische zorg. Voordat de dieren onze opvang verlaten, zijn zij gesteriliseerd of gecastreerd, voorzien van alle noodzakelijke inentingen, gechipt en in bezit van een paspoort. 
 

Afstandskosten kat

Moet u onverhoopt afstand doen van uw kat dan zijn onze afstandskosten € 100,-. Kosten sterilisatie zijn € 145,- en castratie € 80,-. Mocht uw kat nog niet zijn geholpen, dan brengen wij deze kosten in rekening, bovenop de vergoeding van € 100,-.
Wij ontvangen van uw eigen dierenarts de medische gegevens van uw kat. Is de kat op leeftijd, of zijn de gegevens verouderd, maak dan bij uw eigen dierenarts een afspraak voor een algemeen onderzoek van uw kat, zodat wij over de juiste informatie beschikken.
Mocht er uit dit algemeen onderzoek blijken, dat er behandelingen plaats moeten vinden (zoals gebitsreiniging of
bloedonderzoek), dan zijn deze kosten voor uzelf of brengen wij ze bij u in rekening.
De volgende inentingen zijn verplicht:
 • Kattenziekte: minimaal 2 weken oud en maximaal 3 jaar oud
 • Niesziekte: minimaal 2 weken oud en maximaal 1 jaar oud

Wij nemen momenteel alleen katten aan vanuit onze ‘eigen’ gemeenten.