Dierenopvang Koningen vangt voor 3 gemeentes zwerfkatten en -honden op. Voor de gemeente Staphorst (sinds 2009), de gemeente Hardenberg (sinds 1 juni 2020) en vanaf 1 januari 2022 voor de gemeente Ommen.

De gemeente Staphorst bestaat uit de plaatsen: IJhorst, Punthorst, Rouveen en Staphorst.

De gemeente Hardenberg bestaat uit de plaatsen: Ane, Anerveen, Anevelde, Balkbrug, Bergentheim, Brucht, Bruchterveld, Collendoorn, De Krim, Dedemsvaart, Den Velde, Diffelen, Gramsbergen, Hardenberg, Heemserveen, Holtheme, Holthone, Hoogenweg, Kloosterhaar, Loozen, Lutten, Marienberg, Radewijk, Rheeze, Rheezerveen, Schuinesloot, Sibculo, Slagharen en Venebrugge.

De gemeente Ommen bestaat uit de plaatsen: Arriën, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Ommen, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt en Witharen.

Dit betekent dat alle gevonden katten en honden, die zwervend worden aangetroffen uit deze gemeentes, bij ons in de opvang komen. Wij hebben een wettelijke bewaartermijn van 14 dagen. In deze 14 dagen heeft de eigenaar het recht om zijn/haar dier bij ons te komen ophalen. Na 14 dagen vervalt het recht van de eigenaar en komt het dier in ons eigendom. Vanaf deze dag zijn wij gerechtigd een passend en fijn nieuw thuis te vinden voor het betreffende dier.

Stichting D.A.R. Dierenambulance verzorgt het vervoer van de vindplaats van het betreffende dier naar onze opvang. Zij zijn 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar op tel.nr. 088-1441441. Uw vermiste dier kunt u hier vanzelfsprekend ook melden.

Mocht uw dier bij ons in de opvang binnen zijn gebracht en u wilt deze graag weer op komen halen, dan betaalt u een vergoeding voor zowel de dierenambulance als voor de dag(en) die uw dier bij ons in de opvang is geweest. De vergoeding voor de ambulancerit bedraagt 35 euro. De vergoeding per dag voor de opvang van een hond is 14 euro en voor een kat 10 euro. U betaalt dit bij het ophalen van uw dier.

Ieder dier dat bij ons binnen wordt gebracht door de dierenambulance zal, met foto, worden geplaatst op Facebook. Ook kunt u ons een e-mail sturen als uw dier vermist is.

U kunt ons per e-mail bereiken op info@dierenopvangkoningen.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0523-235921 of bij spoedgevallen op 06-13290529. Onze opvang is geopend van maandag t/m zaterdag en wij werken op afspraak.