Ozzy: een grappig, actief, vrolijk en eigenwijs kereltje van 7 jaar jong die opzoek is naar mensen die helemaal voor hem gaan. Ozzy komt oorspronkelijk uit Spanje waar hij is achtergelaten door zijn familie.. Daarom hebben wij hem welkom geheten in de opvang en gaan wij voor dit kereltje een plek zoeken waar hij welkom is!

Ozzy is een grappig kereltje! Hij is erg enthousiast om je te zien en begroet iedereen vriendelijk. Hij is vind mensen nou eenmaal gezellig en komt graag bij je voor een knuffel, loopt graag achter je aan om te kijken wat je gaat doen en vindt het ook leuk om te spelen met speelgoed. Hij kan ook apporteren, maar als hij hier klaar mee is en zelfstandig gaat spelen, kan je het niet altijd van hem afpakken. Ruilen gaat vaak prima!
Ozzy is een leuk en blij kereltje, maar mogelijk zijn mensen heel vaak over zijn grenzen gegaan en daardoor heeft hij was gedrag wat niet altijd handig is. Zo kan hij lekker in zijn mandje liggen of bij je op de bank liggen en ergens alleen liggen en als hij daar dan lekker ligt, voelt hij niet altijd de behoefte dat je hem dan gaat aaien. Hij wil dan gewoon lekker alleen uitrusten, als je toch doorgaat zal hij naar je snappen. Dit gebeurd ook als hij eet of speelgoed in zijn mand heeft wat je wil afpakken. Ook dit is mogelijk vaak gebeurd en dat wil hij beschermen en dat is dan logisch! Wij laten hem hier gewoon met rust met eten en als hij wel iets in zijn mandje heeft wat wij liever niet hebben, leiden we hem af met iets anders en/of ruilen we. Hij moet gewoon baasjes krijgen die niet boos op hem gaan worden, maar met dit gedrag aan de gang gaan en ook respect hebben voor zijn grenzen en dat die samen verlegd kunnen gaan worden! Want ondanks dit, is Ozzy ook een leuk ventje waar je echt om kan lachen en plezier mee kan hebben!

Ozzy kan het prima vinden met honden en spreekt de hondentaal prima! Hij vindt het ook leuk om met honden te spelen, zeker als ze ongeveer zijn formaat hebben. Hij zou met een andere hond samen kunnen wonen, maar wij denken dat hij het ook prima vindt als enige hond.
Ozzy kan het ook prima vinden met katten en voor hem is het dus geen probleem als er katten in huis nieuwe huis wonen.

Omdat Ozzy is wie hij is, zoeken wij een huis voor hem zonder kinderen. Hij is vriendelijk tegen kinderen en als zij op bezoek komen is dat geen probleem. Als zij hem maar een beetje met rust laten, zeker als hij ergens ligt (hij trekt zich vaak zelf wel terug bij drukte) of botjes/speelgoed heeft.

Voor Ozzy zijn wij dus opzoek naar mensen die ervaring hebben met honden, die begrijpen dat hij heeft geleerd om grenzen te moeten stellen en dit respecteren en met hem op een positieve manier aan de slag gaan. Dan krijg je daar een leuk, aanhankelijk, vrolijk en speels kereltje voor terug!