Naya  en Nówie zijn twee zussen van 8 maanden oud. Ze zijn als twee kleine kittens gevangen. Ze kende totaal geen mensen. Het waren maar rare wezens en ze willen ook nog eens van alles van je

terwijl jij dat helemaal niet wil en gewend bent. Naya en Nówie hadden dus nog wat te leren, mensen zijn oké en ook nog eens handig want daar krijg je goed eten van en dan hoef je niet  meer zelf te zoeken naar eten. Zou kwamen de dames in een

pleeggezin terecht. Daar leerde de dames, stapje voor stapje dat mensen oke zijn en dat een aaitje op zijn tijd best lekker is.

Naya is cypers grijs met wit, een stoer dametje en laat duidelijk merken wat ze wel en niet wil. Ze geniet van aaitjes maar als je even niet zo aait hoe zij het graag wil kan ze even zachtjes bijten van hé, zo wil ik dat niet. Ook schuilt in deze stoere dame een onzeker poesje. Soms weet ze niet zo goed wat ze met al die mensen aandacht moet. Voor Naya is het belangrijk dat je haar hierin goed begeleid en volgt. Ze houdt er (nog) niet van om opgetild te worden.

Nówie is grijs/wit en iets minder stoer dan haar zus, maar een hele grote knuffelkont. Ze vind het heerlijk om op je schoot te komen liggen en als jij klaar bent met haar aaien, maar Nówie niet kan ze je even met haar pootje( met nagels) van hé ga even door. Ze vind het prima als je haar even oppakt, maar niet te lang.

De dames hebben hele grote stappen gemaakt in hun ontwikkeling, van een niet sociaal kitten naar een sociale poes. Hun pleegmoeder zegt dan ook “ze hebben de basisopleiding gehad, op naar het voortgezet ofterwijl hun furr-everhome.  Naya en Nówie zijn geen honden  en kleine kinderen gewend. Ze hebben tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe thuis en hun nieuwe personeel. Als het vertrouwen er is en de hartjes van Naya en Nówie open gaan, zul je zien wat voor fantastische dames het zijn.