Moortje: een lief, tevreden en wat bescheiden kereltje van 2 jaar jong. Moortje is bij mensen aankomen lopen en kon hier helaas niet blijven. Daarom is hij bij ons gebracht en mogen wij hem nu helpen zoeken naar een plek waar hij welkom is.

Moortje is een lief en bescheiden kereltje. Hij ligt hier vaak op hoge plekken en zo kan hij alles overzien. Hij wil graag even de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken, maar eigenlijk komt hij dan ook vrij snel kennis maken. Meestal blijft hij op de krabpaal staan en wil daar heel graag aaitjes! Als je stopt, durft hij niet altijd direct om meer te vragen en wacht af, of gaat de kast/krabpaal kopjes geven in de hoop dat je hem verder aait. Maar als hij je kent, komt hij eigenlijk direct aangelopen voor aandacht!
Spelen vindt hij soms ook leuk, maar hij vindt het ook gewoon lekker om in de zon te luieren. Eigenlijk is Moortje gewoon een lief, rustig en snel tevreden ventje!

Moortje leeft hier samen met andere katten en dat gaat prima. Hij vind andere katten erg gezellig en zoekt graag toenadering tot ze. Hij zou graag met een kat samen wonen die dit ook gezellig vindt!
Honden vindt hij erg spannend en daarom zoeken wij een plekje voor hem zonder honden.
Moortje zal vast vriendelijk zijn tegen kinderen, maar wij denken dat een jong, druk gezin mogelijk niet bij hem past. Wat oudere kinderen of een plek zonder kinderen past beter bij hem.
Moortje is gewend om buiten te komen en daarom zoeken we voor hem een plek waar dat in de toekomst ook mogelijk is. Een lief, rustig en makkelijk kereltje dus die heel graag ergens gelukkig wil worden.