Bambam: een lieve, slimme en loyale Friese Stabij kruising van ruim 6 jaar jong die op zoek is naar een gouden mandje! Bambam is bij ons gekomen omdat hij wegens privéomstandigheden niet langer bij zijn huidige baasje kon blijven. Recent is hij bij ons gekomen en mogen wij hem helpen zoeken naar een fijne plek waar hij welkom is!

Bambam is ontzettend gek op zijn eigen mensen en is ook erg lief! Hij maakt veel contact met je en is ook slim en vindt het leuk om nog lekker te wandelen en dingen te leren. Mensen die hij niet kent begroet hij vriendelijk, maar hoeft er verder niet veel mee. Pas als hij je kent geeft hij zijn hart en dat past natuurlijk ook bij zijn ras.
Bambam heeft 2 jaar geleden een woningbrand meegemaakt en zat toen in huis. Gelukkig heeft hij hier eigenlijk geen trauma’s van overgehouden, alleen dat hij langs bijvoorbeeld een vuurkorf lopen of ergens waar veel rook is wat gespannen wordt en dan weg wil uit de situatie. Logisch natuurlijk en gelukkig komt dit niet vaak voor, maar wel belangrijk om te weten.
Bambam is goed opgevoed, hij is zindelijk, kan na gewenning even alleen zijn, gaat graag mee in de auto, loopt netjes aan de riem en liep ook los.
Hij is sociaal met honden en spreekt de hondentaal prima, het leuke is dat de onzekere honden erg veel steun bij hem vinden en dat is mooi om te zien! Hij zou dus zijn nieuwe huis kunnen delen met een andere hond, maar een plekje als enige hond is ook geen probleem voor hem.
In het verleden heeft hij met katten gewoond en dat ging goed. We hebben hier ook gekeken hoe hij op katten reageert. Hij toont teveel interesse in ze en zal achter ze aangaan als ze wegrennen. Daarom zoeken we voor hem een plekje zonder katten.
Bambam is opgegroeid met kinderen en was altijd heel lief voor ze. Aan nieuwe kinderen zal hij uiteraard moeten wennen, maar dit zou geen probleem zijn voor hem.

Voor Bambam zoeken wij dus lieve mensen die het leuk vinden om lekker lange wandelingen te maken met hem, die hem ook geestelijke uitdaging geven en gewoon veel van hem gaan houden.