Meer informatie over Dierenopvang Koningen

Welkom

Welkom op de website van onze Stichting Dierenopvang Koningen.
Hier houden wij onze bezoekers dagelijks op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in en rondom de opvang. U vindt hier informatie over de in onze opvang verblijvende honden en katten. En natuurlijk over de realisatie van Veccio's Seniorenparadijs, onze speciale opvang voor oudere honden.
Naast deze website zijn wij ook actief op Twitter, Instagram en vooral op Facebook.


Ons doel

Het opvangen van honden en katten uit binnen- en buitenland, zowel zwerfdieren als dieren die om wat voor reden dan ook niet bij hun eigenaar kunnen blijven. In het buitenland is de nood vaak ontzettend groot. Deze dieren worden veelal met de dood bedreigd, zijn vaak mishandeld, angstig, verwaarloosd en hebben een stabiel thuis nodig. 

Wij doen ons uiterste best om deze dieren een nieuw en veilig thuis te bieden. Wij werken met een aantal gastgezinnen en hebben een grote groep vrijwilligers die veel op de opvang te vinden zijn.


Wie werken er bij Dierenopvang Koningen?

Dierenopvang Koningen is opgericht door Astrid Koningen. Zij is nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken.

Zij heeft veel contact met diverse organisaties over de opvang van honden en katten bij onze dierenopvang. Als de honden of katten bij onze opvang zijn binnengekomen, neemt Astrid de tijd om de dieren beter te leren kennen. Met haar jarenlange ervaring weet zij het karakter en gedrag goed in te schatten. Hierdoor kan zij bij elk dier een persoonlijk en treffend verhaal schrijven.

Naast Astrid heeft de dierenopvang 2 vaste medewerkers in dienst. Zij zijn verantwoordelijk voor alle dagelijkse werkzaamheden en worden hierbij door enkele weekendkrachten ondersteund. Dierenopvang Koningen is een erkend leerbedrijf en biedt doorlopend plaats aan enkele stagiaires. 

Verder zijn er dagelijks vrijwilligers voor en achter de schermen hard aan het werk.Stichting Dierenopvang Koningen

Sinds 2009 bestaat onze opvang. In 2013 is de Stichting Dierenopvang Koningen opgericht. Momenteel bestaat het bestuur uit 3 leden die maandelijks bijeenkomen.

Als stichting publiceren wij elk jaar ons jaarverslag en beleidsplan. Deze kunt u hieronder downloaden. 


Wij zijn beneficiant van Stichting Dierenlot

In 2014 is onze opvang erkend beneficiant geworden van Stichting Dierenlot.
Deze stichting ondersteunt ons op diverse manieren. Onder meer door het ter beschikking stellen van een transportambulance. Of door de kledingcontainer voor het inzamelen van kleding voor hulp aan dieren in nood.


Logo-Erkend-DierenLot-Beneficiant-highres

Contact Info

Maatschappijwijk 15
        7707 SG  Balkbrug
06-13290529
0523-235921
info@dierenopvangkoningen.nl


Tevreden plaatsingen

Wij hebben Goofy (voorheen Rizo) opgehaald bij dierenopvangkoningen nadat we waren getipt over een leuk hondje. Wij zijn gelijk gaan kijken en hebben direct besloten hem mee te nemen. Hij is echt heel leuk en lief en, vaak ook heel grappig. Na Goofy hebben we besloten ook Moos (voorheen Sticks) mee te nemen als maatje voor Goofy. Ze zijn echt dikke vrienden en hebben het gezellig bij ons. En natuurlijk wij ook. Bedankt Astrid.

Rita en Cees, Als ook Goofy en Moos