Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Tundra

Tundra is een heerlijke dame die blij en heel vrolijk is!

Sleutel details

LET OP: Staat inmiddels genoteerd als gereserveerd
Karakter
leuk
Datum
15-02-2018
Gedrag
vriendelijk
Geslacht
teef gesteriliseerd
Terug naar overzicht

Twee weken geleden hebben wij Tundra geadopteerd. Helaas is er iets wat wij van te voren totaal niet hadden verwacht. Ondanks dat Tundra en de hond van mijn ouders beiden goed gesocialiseerd zijn en goed met andere honden overweg kunnen, gaat het onderling na meerdere keren proberen totaal niet goed. We dachten eerst dat dit door de stress kwam van de verhuizing maar na het meerdere keren te hebben geprobeerd lijkt dit echter niet het probleem te zijn. Aangezien de hond van mijn ouders regelmatig bij ons verblijft moeten wij hierdoor met pijn in ons hart de keuze maken om de adoptie niet door te laten gaan.
Tundra heeft in deze twee weken ons hart gestolen en het doet ons veel pijn deze keuze te maken. We willen dan ook dat ze zo snel mogelijk een ander liefdevol gezin krijgt. Tot die tijd kan ze bij ons verblijven.

In de twee weken dat zij bij ons is geweest hebben we haar leren kennen als een rustige vriendelijke gezinshond.  Ze houdt van knuffelen en is niet schuw naar bezoek. Ze is nieuwsgierig, maar speelgoed snapt ze nog niet helemaal. Wel kauwt ze graag op haar bot. Als ze dat doet ligt ze het liefst op haar kleed, een dik kussen vindt ze maar gek. Ze is inmiddels volledig zindelijk en aan de lijn lopen doet ze goed. Ook houdt ze er van om netjes mee te rennen als je een stuk gaat joggen.
In huis heeft ze inmiddels kennis gemaakt met o.a. de tv, de kruimeldief en de robotstofzuiger. Daarnaast heeft ze kennis gemaakt met parkieten. Deze dingen maken haar niet bang en negeert zij gewoon. Het enige waar ze wel bang voor is, is het uitkloppen van handdoeken/theedoeken etc. Dan loopt ze het liefst weg.
Rijden in de auto vindt ze niet erg, alleen het erin tillen vindt ze niet zo leuk.

Tundra; een heerlijke dame van 6 jaar jong met gevoel voor humor en een heerlijk karakter! Tundra is een meisje dat grappig is, je voor de gek houdt, ongelooflijk blij is om je te zien en haar hele lijf schudt dan van blijdschap en dus een meisje is dat op zoek is naar een liefdevol thuis waar zij heel gelukkig mag gaan worden! Tundra heeft haar hele leven in een opvang doorgebracht en het wordt tijd dat zij een plekje gaat krijgen wat zij haar thuis mag gaan noemen. Want dat wil ze zo graag en daar zal zij hopelijk eindelijk voelen wat het is om een eigen familie te hebben. Als pup kwam zij in 2012 in de opvang binnen, dit was in Spanje. Samen met haar broer en zus. En al die jaren is er nooit iemand geweest die voor deze kanjer is gevallen. En wij begrijpen er niets van, want Tundra is geweldig. Zij was pas een dag bij ons en was direct al helemaal gewend en stond helemaal te schudden van geluk als wij aan haar vertelden hoe lief ze was. Zo aandoenlijk! Tundra is heel sociaal met andere honden en heeft al ontzettend veel andere honden ontmoet in haar leven. Zij begrijpt de hondentaal heel erg goed en vindt het dan ook geen bezwaar om haar leven te delen met een andere hond. Zij vindt katten een beetje raar, maar lijkt wel te begrijpen dat ze respect voor ze moet hebben. Dus wij denken dat zij, met de juiste begeleiding natuurlijk, met een kat samen zou kunnen wonen die aan een hond gewend is. Tundra vindt alle mensen geweldig en begroet iedereen met evenveel blijdschap. En omdat zij best een redelijke dame is, plaatsen wij haar niet in een gezin met kinderen onder de 12 jaar. Als u kleinere kinderen op bezoek krijgt is dit geen probleem hoor, maar wij kunnen ons zo voorstellen dat zij kleine kindjes mogelijk omver kan lopen. Voor Tundra is haar nieuwe toekomst natuurlijk best een beetje gek, zomaar in een huis wonen met mensen die haar geweldig vinden! Dus wij zoeken lieve mensen die haar hier alle tijd voor willen geven, mensen die begrijpen dat ze mogelijk sommige dingen wat raar vindt en die haar hierin begeleiden. En wij zijn ervan overtuigd dat Tundra er alles aan zal doen om zo snel mogelijk te wennen en haar hart aan je te geven. Want zo zit zij gewoon in elkaar en wij zien haar het liefste heel gelukkig bij haar eigen familie! Komt u gauw eens kennis met haar maken? Dan kan zij zelf laten zien hoe leuk zij is!