Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Quby

Quby is een meisje dat heel graag een actief leven wil krijgen! Ze verblijft momenteel nog bij haar pleeggezin in de Meern, waar zij ook bezocht kan worden.

Sleutel details

Karakter
slim
Datum
22 aug 2019
Gedrag
werklustig
Geslacht
teef gesteriliseerd
Terug naar overzicht

Quby is een lieve, speelse, stoere maar ook wat onzekere meid van 2 jaar oud die uit Roemenië komt.

Haar eerste levensjaar heeft ze vermoedelijk op straat geleefd en uiteindelijk is ze in een dodingsstation terecht gekomen. Een vrouw uit Engeland zou haar adopteren maar zag daar op het laatste moment van af. Om te voorkomen dat ze zou worden afgemaakt hebben wij haar opgenomen en nu is ze een jaar hier.

In dit jaar heeft Quby geleerd in een huis te wonen, aan de riem te lopen en heeft ze een aantal trucjes geleerd. Met onze reu is ze 8 poten op één buik, ze kunnen heerlijk samen spelen en ‘kussen’ en ze liggen graag bij elkaar. Met onze teef gaat het wat minder, dit is ook een van de redenen dat we een ander huis voor haar zoeken. Dit ligt overigens niet aan Quby maar aan onze andere hond.

Vreemde mensen zijn altijd spannend, maar dit gaat steeds beter, al blijft ze wel angst houden voor vreemde mannen, maar aan de man in huis went ze ook wanneer hij haar in eerste instantie een beetje ruimte geeft. Haar onzekerheid uit ze in blaffend gedrag. Ze is ook waaks en haar blaf is, ondanks haar 14 kilo, indrukwekkend. Ze heeft geen bak- of voedselnijd. Ze is makkelijk uitgedaagd voor een spelletje, haar een beetje raar aankijken of een stemmetje opzetten en hup, spelen en dollen, ze heeft een goed gevoel voor humor!

Quby zou prima als enige hond of naast een zelfverzekerde andere hond (bij voorkeur een reu denken we) kunnen leven. Quby gaat 2 dagen in de week naar de hondendagopvang waar ze zonder problemen de dag doorbrengt in een heel grote roedel. Wel hangt zij dan erg aan onze andere honden omdat ze zich dan meer zeker voelt. Ze is al eens zonder onze andere honden een week bij een (voor haar vreemde) oppas geweest waar ze na even wennen het prima met de andere honden kon vinden en dol was op de oppas. Wij hebben ook een kat die ze graag opjaagt maar geen kwaad doet.

Aan de riem gaat het bij ons beter wanneer ze alleen uitgelaten wordt, met de andere twee honden erbij heeft ze erg de neiging de roedel te beschermen en blaft ze erg naar andere honden. Dit kan met wat aandacht eenvoudig worden gecorrigeerd, maar met de 2 andere honden erbij is dat lastig. Een ander aandachtspunt is autorijden. Ze gaat graag de auto in, maar eenmaal onderweg gaat ze piepen en hijgen. Toch gaat ze 2 maal in de week in de auto heen en weer naar de opvang. Ook onweer en vuurwerk vind ze niet leuk. Hier wordt ze onrustig van en hier gaat Quby van hijgen. Bij ons in huis mag Quby kiezen waar ze slaapt, met de andere 2 honden op de slaapkamer van onze jongste dochter maar ze kiest er net zo vaak voor alleen in de woonkamer te slapen.

Quby is nu 2 jaar en blakend gezond. Haar ras is volledig onherleidbaar. Ze wordt graag geborsteld, gekroeld en haar nagels knippen is geen enkel probleem. Ze is absoluut lief en heeft nog nooit haar lip naar ons getrokken.

Quby past het beste bij een zelfverzekerde en ervaren baas die graag met haar op stap gaat (uitgaan is voor haar het leukste wat er is!) en die haar verder kan helpen zelfverzekerd te worden en met haar wil trainen. Ze heeft genoeg energie maar kan ook gewoon rustig thuis zijn en ‘bankhangen’. Agility of een andere hondensport zou geweldig zijn, ze is heel intelligent en sportief. Met kleine kinderen hebben wij geen ervaring (wij hebben tieners) maar gezien Quby haar ietwat onzekere inborst lijken me kleine kinderen misschien geen goed idee. Quby kan als enige hond geadopteerd worden maar is ook een heel leuk en gezellig maatje voor een andere hond.

Bent u de juiste baas voor deze mooie meid met een staand en een hangend oor?