Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Carla

Carla (Candy) is een superlief makkelijk huishondje met super sociale vaardigheden naar mens en hond. Karakter: lief Gedrag: soms wat onzeker.

Sleutel details

LET OP: Staat inmiddels genoteerd als gereserveerd
Karakter
lief
Datum
10-05-2017
Gedrag
wat onzeker
Geslacht
teef gesteriliseerd
Terug naar overzicht

Carla zit bij een foster in de randstad en is heeft daar haar isolatielaag van vet en verlegenheid helemaal afgeschud. Omdat ze zo heerlijk zoet is, is ze omgedoopt tot Candy.  Candy blijkt een superlief, aanhankelijk, makkelijk, gezellig huishondje te zijn.  Candy wil gezelligheid! Wandelen, rennen, spelen, kluifje, knuffels, kussen, maar vooral graag een andere hond bij haar in de buurt.

 

Candy (1 jaar)  komt uit Roemenië. Ze heeft daar zeker een paar nare momenten gekend, waaronder een ongeluk of wreedheid waarbij haar staart eraf is gegaan. Met het restje kan ze heel hard kwispelen van blijheid. Voordeel is dat je koffie blijft dan staan.

 

Candy’s kernkwaliteit is haar sociale vaardigheid met andere honden. Dit meisje spreekt hondentaal in alle talen. Ze begroet een hond echt volledig volgens de etiquette: netjes, met gepaste afstand, en als alles in orde is wil ze graag spelen. Ze schrikt ook helemaal niet van een grom of snauw. "Nou, dan niet joh, doei". Valt een hond naar haar uit? Dan kijkt ze netjes even weg en loopt door. Op haar beurt vindt ze het heerlijk om bij honden te zijn, ze zou het goed doen als maatje voor een andere hond.

 

Buiten wil ze graag wandelen, rennen en spelen. Op straat is ze vriendelijk en kijkt even of ze wil ruiken en doorlopen of kennismaken. Binnen is ze braaf: ze blaft niet en springt niet. Wel wil ze graag gezellig bij je zijn, spelen met een speeltje maar ook lekker op een kussen met een kluifje. Zie haar checklist bij het tabblad “eigenschappen”.  ze kan echt alles. Heel af en toe weet ze het even niet of heeft ze een schrikmomentje. Dan is ze blij als jij rustig blijft en het regelt, en dan is het ook zo weer over.

 

Bij bezoek in huis houdt ze wat afstand en wil graag in haar eigen tempo kennis maken. Heerlijk hoor! Ze springt, blaft en lebbert niet maar komt er gewoon rustig bij liggen als iedereen zit.

 

Candy zou op haar plek zijn bij iemand die al een hond heeft en een maatje zoekt. Iemand die al een hond heeft, iemand die graag buiten is en wandelt, of misschien zelfs wil fietsen of  hardlopen? Want Candy wil graag lekker bewegen en rennen. Iemand die kan omgaan met de kleine schrikmomentjes en iemand die geniet van deze gezellige aanhankelijke lieverd. Iemand die het fijn vindt dat het bezoek binnen kan komen zonder dat de hond hen ondersteboven gooit.

Stuur ons uw gegevens bij interesse, dan neemt haar foster contact met u op. Of stuur een mail aan wereldbeesten@gmail.com [G1] 

 

Bij het tabje  eigenschappen:

ü  Andere honden ++++

ü  Wandelen aan de lijn

ü  Slapen in bench                                                          

ü  Loslopen: goed (wel veilig opbouwen)                                               

ü  Zindelijk              

ü  Auto

ü  Katten

ü  Alleen thuis zijn: goed (wel veilig opbouwen)

ü  Kleine kinderen : buiten goed.

ü  Tieners: goed.

ü  Paarden goed, houdt afstand.

ü  Jagen: nee.

ü  Naast fiets

ü  Laat je koffie op tafel staan

ü  Blaft niet, waakt niet, springt niet

ü  Laat bezoek met rust

ü  Traplopen

 

-        Niet waaks, blaft ook niet bij de bel

-        Kleine schrikmomenten, daarom niet in druk geziin