Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Bossa

Bossa is een senior die zo graag een liefdevol thuis wil vinden. Ze zal niet veel vragen en heeft heel veel liefde om te geven!

Sleutel details

Karakter
lief
Datum
12-09-2017
Gedrag
erg lief
Geslacht
teef gesteriliseerd
Terug naar overzicht

Bossa heeft een bijzonder verhaal en was bij een lieve mevrouw ongelooflijk welkom. Maar helaas gaat het thuis niet meer en zodoende zoekt deze kanjer opnieuw een liefdevol thuis. Dit is wat haar vrouwtje over deze kanjer schrijft: 

Jane is een prachtige lieve enorme knuffelkont. Het liefst krijgt ze de hele dag aaien over haar gezicht, dat vindt ze het prettigst. Ze is een allemans vriend en iedereen is dan ook gek op haar die ik tegen kom op straat. Ze is erg op leeftijd (9 of 11 jaar) maar probeert toch af en toe een beetje te spelen. Ze kan ook echt praten tegen je als je de kamer in komt. Ze is zindelijk en luistert goed. Niet naar de basiscommando’s, die kent ze niet, wel heel goed naar haar naam en de regels in huis. Als iets niet mag zal ze daar goed naar luisteren. Je kunt rustig je eten laten staan op tafel. Ook loop ik met haar met een uitloopriem die geschikt is voor honden van max 20 kg, ze trekt helemaal niet aan de riem. Helaas gaat mijn andere hond, welke ik al 9 jaar heb, niet goed samen met Jane. De andere hond trekt zich inmiddels zo erg terug dat ze steeds slechter eet en niet langer in de woonkamer wilt komen. Daarom zoek ik noodgedwongen een andere plek voor Jane. Daarnaast heb ik kort geleden te horen gekregen dat Jane wel kan blaffen als ik niet thuis ben. Gezien haar grootte zorgt dit voor teveel geluidsoverlast. Dus ik zoek een prachtige plek voor Jane waar ze alle knuffels krijgt die ze zo graag wilt. Daar wordt ze echt gelukkig van. Mensen die veel thuis zijn en waar ze veel naar buiten kan, dat vindt ze heerlijk. Ik denk dat het het beste is haar niet te plaatsen bij een teef of bij kleine kinderen. Ze zoekt graag de rust op. Ook heeft ze een medicijn voor haar heupen die niet in de allerbeste conditie zijn. Op dit medicijn doet ze het ontzettend goed. Elke ochtend doe ik het door haar voer en met een fles van +- 40 euro doe ik weken. Kortom, Jane verdient echt een goede plek waar ze veel aandacht en liefde krijgt. Je krijgt het in veelvoudigheid terug!

Bossa; een werkelijk schitterende en intens lieve dame van 11 jaar jong, die wij een heerlijk plekje gunnen waar zij ontzettend welkom is! Want sinds 2010 verblijft Bossa al in een asiel en het wordt tijd dat zij nu eindelijk een plekje vindt waar zij oud mag worden. Bossa is in 2010 gevonden op straat, in Spanje. Zij is daar opgevangen en had natuurlijk al jaren de hoop om geadopteerd te worden. Maar tot op de dag van vandaag is dit nog niet gelukt… En daarom hebben wij haar welkom geheten en hopen wij dat zij nog zal leren hoe het is om geliefd te zijn en een eigen familie te hebben. Bossa is echt een schat van een hond, zij is heel rustig en vriendelijk, houdt enorm van knuffelen, is sociaal en wij denken dat zij maar heel weinig vraagt in haar leven. Bossa is uitstekend met andere honden. Zij heeft er natuurlijk al velen ontmoet in haar periode in de opvang en zij vindt alle andere honden prima om haar heen. Zij begrijpt de hondentaal heel goed en zou prima met een andere hond samen kunnen wonen. Helaas wil Bossa katten graag wegjagen en daarom zoeken wij voor haar een plekje waar zij haar leven niet hoeft te delen met een kat. Bossa kan het met alle mensen geweldig goed vinden, met groot en klein. Zij begroet je rustig en vriendelijk en vraagt niet zoveel. Tja, Bossa is gewoon een schat van een hond met een hart van goud! Helaas heeft Bossa aan 1 achterpoot HD. Hier zijn foto’s van gemaakt toen zij nog in Spanje was, omdat zij soms niet even fijn liep. Maar ondanks dat zij dit heeft, loopt zij nog prima en graag. Zij staat goed op en lijkt er niet veel last van te hebben. Maar in de toekomst zal zij mogelijk wel wat pijn hieraan krijgen en een pijnstiller is dan hetgeen zij nodig heeft. Maar voor nu is het voor haar belangrijk dat zij lekker in beweging blijft en haar spieren goed blijven. Bossa is al wat op leeftijd, heeft HD en haar kansen zijn natuurlijk niet al te groot. Maar wij hebben er vertrouwen in! Want deze dame verdient nu eindelijk een geweldige plek waar zij ontzettend welkom is, waar mensen van haar houden, waar zij mag laten zien wie zij is en waar zij loyaal en dankbaar mag gaan zijn!