Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Boris / Luis

Boris is een trouwe, enthousiaste en leuke knul!

Sleutel details

Karakter
vrolijk
Datum
29-11-2017
Gedrag
enthousiast
Geslacht
reu gecastreerd
Terug naar overzicht

Boris woont nog bij zijn huidige baasjes, die graag een ander plekje voor hem zouden vinden waar hij heel gelukkig mag zijn! Hij woont in Gouda, waar hij bezocht kan worden. U kunt met ons contact opnemen als u Boris in levende lijve wilt ontmoeten! 

Boris heeft sinds dat hij bij ons is binnen in huis geen stap verkeerd gezet. Hij is netjes zindelijk, kan tot 6 á 7 uur alleen thuis blijven. Hij eet netjes zijn brokken op en vind het heerlijk om lekker te slapen. Het is echt een binnen hond. Hij vindt het heerlijk om gezellig samen te knuffelen en kan dit dan ook uren doen. Boris kent de basiscommando's goed, hier hebben wij dan ook aan gewerkt sinds hij bij ons is. Dingen als zit, lig, dood, poot en blijf voert hij uitstekend uit. Hij vindt het ook heel erg leuk en ik denk dat hij een vervolg training o.i.d. heel goed zou doen. Hij kan daarnaast goed aan de fiets lopen (trekt niet). Aan de lijn lopen kan hij ook prima, hij trekt soms nog als hij hoog in zijn focus zit. Boris vind het heerlijk om lange wandelingen te maken, hij vindt het strand echt helemaal geweldig. Maar als je een dagje geen tijd of zin hebt om hem lang uit te laten, vindt hij dat ook prima. Ik laat hem nu vier keer per dag uit. 

Boris begrijpt de hondentaal goed. Als een hond naar hem gromt, lijkt hij je aan en loopt hij met opgeheven hoofd weg. Het is ook echt een trots hondje. Hij vind spelen met andere honden heel erg leuk, maar als een hond daar geen zin in heeft respecteert hij dat ook. Hij luistert daarnaast goed naar zijn nieuwe naam (eigenlijk absoluut niet naar Luis). Zijn gedrag buiten heeft zeker nog aandacht nodig, dit is ook een van de struikelblokken voor ons.Hij heeft moeite met katten en vogels. Als hij er één gespot heeft blijft hij gefocust en luistert hij nagenoeg niet meer. Hij wilt daar echt achteraan en let niet meer op wat er om hem heen gebeurt (je kunt schreeuwen wat je wilt) en een sloot met water houdt hem ook niet meer tegen. Ook kan hij uitvallen naar vreemde mannen die hem blijven aankijken. Hij blijft dan blaffen en is niet op zijn gemak. Vreemde vrouwen of rustige mannen vind hij op zich aardig, onder voorbehoud. Ik denk dat hij goed zal passen bij iemand met een vaste gezinssamenstelling, waar niet te veel vreemde bij over de vloer komen. Bij ons kan hij prima met kinderen. Kinderen op straat vindt hij net iets te leuk en daar wilt hij nog wel is onverwachts tegenaan springen. Maar hij zal niet bijten o.i.d. Als hij je eenmaal kent is het de liefste hond die je je kunt wensen en hij is dan ook echt heel blij om je te zien. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, ook als man, heb je een vriendje voor het leven.