Details van honden en katten in de opvang In de opvang

Ik zoek een baasje en een thuis/ Alfie

Alfie is op zoek naar een fijn thuis! Hij zit niet bij ons in de opvang, maar woont nog bij zijn vrouwtje. Door een scheiding en prive-omstandigheden is de situatie voor Alfie niet meer zoals gewenst en vandaar dat zijn vrouwtje voor hem op zoek is naar een liefdevol thuis voor hem!

Sleutel details

Karakter
slim
Datum
03 mei 2019
Gedrag
speels
Geslacht
reu gecastreerd
Terug naar overzicht

Alfie is een kleine podenco die in juni dit jaar 2 jaar oud wordt. In het asiel in Spanje mocht hij loslopen tussen de bezoekers en was het echt een allemansvriend. Hij kon enorm donderjagen, was ondeugend en aanhankelijk. Na een geslaagde proefwandeling met onze labrador was ik dan ook super blij dat ik hem kon adopteren! 

 We hebben hem op 19 maart vorig jaar meegenomen en hij deed het super goed. We waren op doorreis en hij deed het onderweg echt voorbeeldig. Wel merkte ik dat hij buiten het asiel om mannen een beetje spannend vond en tegen hen begon te blaffen (in het asiel zelf was hier helemaal geen sprake van). Eenmaal in Nederland kwam wel zijn grote jachtinstinct naar boven. Maar dat is niet gek voor een podenco. Voor Joey (onze labrador) maakten we voor Spanje altijd gebruik van een uitlaatservice in Zwolle. Helaas is de eerste keer met deze uitlaatservice niet goed gegaan (Alfie vond het heel eng dat hij was meegenomen) en daarna vertoonde hij ander gedrag. Meer blaffen tegen mannen en andere honden. Met een nieuwe uitlaatservice (een vrouw) heb ik contact opgenomen en het hele verhaal uitgelegd. Zij is toen bij ons langsgekomen en heeft ons ook advies gegeven. Het mooie van deze uitlaatservice is dat zij een groot stuk omheind veld hebben waar de honden zonder prikkels en gevaar voor ontsnapping kunnen rennen. Ik ben 5 of 6 keer mee geweest en we hebben het zo langzaam opgebouwd. Dat gaat gelukkig nu goed. Ik denk dat het kenmerkend voor Alfie is dat je heel veel kan bereiken als je de dingen langzaam opbouwt. 

Alfie is een energieke hond die het best tot zijn recht zou komen in een stabiele omgeving met niet teveel prikkels en veel beweging. En mensen die hem goed kunnen begeleiden. Alfie is een heel slim hondje. We hebben een cursus 'Samenspel' gedaan en dan zie je dat hij dingen snel leert als hij het andere honden ziet doen. Hij kan wel los in een omgeving waar weinig triggers zijn, bv op een rustig strand of bij een grote zandvlakte. Dan komt hij best gemakkelijk weer bij je terug. Maar los in de woonwijk of in een gebied met katten of watervogels is niet mogelijk.  Alfie heeft heel veel energie is ontzettend speels, hij vindt het leuk om je uit te dagen met speeltjes. Met bekende honden kan hij heel goed en als hij de honden leert kennen, zoals bij de uitlaatservice, gaat het ook goed. Hij kan heel erg op gaan in het spelen en uitdagen en dan moet je hem  afremmen. Dus bij een oudere hond plaatsen is denk ik niet verstandig. Een stabiel hondenvriendje zou ideaal zijn, daar trekt hij zich aan op. Aan de lijn kan hij wel heel hard blaffen naar andere honden maar ik denk dat dit angst gerelateerd is en ben ervan overtuigd dat dit over kan gaan. Vorig jaar ben ik bij Liliane Rausch geweest voor een sessie en zij gaf ook aan dat hij niet getraumatiseerd is maar wel heel sensitief. Alfie is heel gevoelig voor de energie die een ander uitstraalt. Op dit moment kan ik hem op dit gebied niet bieden wat hij nodig heeft. Ik kan heerlijk met hem knuffelen maar naar vreemden is hij wel gereserveerd. Hij moet je leren kennen. Mannen zijn nog steeds spannend voor hem en daar blaft hij nog weleens tegen, zeker als ze staan of naar hem toe komen. Met (kleine) kinderen en katten kan hij niet.

U kunt natuurlijk ook nog een heleboel informatie opvragen over Alfie en met zijn huidige vrouwtje in contact komen!