Begin 2014 hebben wij Sunia geadopteerd. Met twee tieners en een kat in huis voegde Sunia echt iets toe. Helaas zijn wij, haar baasjes, uit elkaar gegaan. Met de één op een appartementje en de ander met een onzekere toekomst wat betreft baan en huis.

Daarom zoeken wij voor Sunia een nieuw en liefdevol thuis. Sunia komt oorspronkelijk uit Spanje en is een kruising pointer. Ze is een ontzettend lieve hond. Ze is echt een roedel-dier dat pas helemaal tot rust komt als iedereen weer thuis is. Met de kat kan ze prima overweg. Zodra die gaat rennen is het fantastisch om erachteraan te gaan. Katten buiten op straat gaat ze achterna als ze weghollen en jaagt ze een boom in. Eenden en vogels vindt ze ook prachtig om ‘op te jagen’. De hondentaal beheerst ze prima. Wel heeft ze duidelijk haar voor- en afkeuren en zal zich niet af laten blaffen. Ze is een alfa, een ‘corrigeerder’. Kennismaken met andere honden vindt ze nog steeds spannend. Als een hond direct op haar af rent dan blaft ze hem weg. Spelen in een roedel gaat prima zolang alle honden zich ‘rustig’ gedragen. Raakt de roedel opgewonden dan kan Sunia gaan ingrijpen en daarbij haar grenzen vergeten. Mensen kan ze goed mee overweg. Kleine kinderen heeft ze niets mee, daar loopt ze het liefst in een boogje omheen. Sunia is bang van onweer en harde knallen. Hier in huis klimt ze dan de trap op naar de eerste verdieping en gaat in de badkamer liggen. Buiten wil ze meteen rechtsomkeer en zo snel mogelijk weer naar huis. Sunia wil graag voor je werken. Commando’s leert ze snel en kan ze goed toepassen. Lange wandelingen maken vindt ze heerlijk. Ze gebruikt graag haar neus om te snuffelen. Spelen met een bal is niet zo haar ding. Een tak wil ze nog wel eens gebruiken om lekker op te knagen. Eten is belangrijk voor haar. Zolang duidelijk is dat de etensbak met eten van de baas is kun je ook rustig aan de bak zitten tijdens het eten. Komt er een ander dier in de buurt van de bak of kluif dan zal die worden weg gejaagd. Sunia is waaks zodra ze zich thuis voelt. Als je haar laat merken dat ze afstand moet houden bij de deur als die opengaat dan zal ze daar rustig gehoor aan geven. Naar andere dieren toe laat ze duidelijk merken dat het ‘haar’ thuis is tenzij je duidelijk maakt dat je dat niet wil. Lopen aan de riem gaat prima. Als ze echt heel graag aan een plekje wil snuffelen dan staat ze stil, maar dan ook echt stil en ruikt. Meegaan met de baas in de auto is geen enkel probleem. Ze gaat rustig liggen en komt bij wijze van spreken pas weer overeind op de plaats van bestemming.

Wanneer Sunia zich thuis voelt kan ze prima een tijd alleen zijn. Bij een verandering in de routine heeft ze tijd nodig om te wennen. Ze kan dan een plas doen in huis. Totdat het voor haar weer ‘gewoon’ is. Sinds haar adoptie krijgt ze voer speciaal voor huid- en darmklachten. Daar doet ze het prima op. We merken dat als we snacks geven waar veel toevoegingen in zitten ze daar wat uitslag van krijgt. Sunia houdt van een zelfverzekerde en ervaren baas.