Noortje: een wat onzeker, maar lief Maltezer meisje van 4 jaar jong die opzoek is naar een eigen plekje. Noortje komt uit vreselijke omstandigheden en heeft hier haar leven lang in gewoond. Gelukkig is er door instanties ingegrepen en zij ze hier weggehaald. Noortje is eerst naar een andere opvang gegaan waar zij gewoon er mocht leren zijn. Waar zij mocht bijkomen van alles wat zij mee had gemaakt, maar ook alles wat ze nu mee maakte, want dat was nogal wat. Ze werd verzorgd, leerde dat mensen niet alleen maar stom zijn en dat haar leven niet meer uit een kleine, vieze ruimte bestaat.
Na een tijdje is Noortje bij ons gekomen en kon zij gelukkig vrij snel naar een pleegmoeder. Zij heeft engelengeduld, laat Noortje zijn wie ze is, terwijl ze wordt geholpen en gesteund met haar angsten en daarom is zij nu toe aan een gouden mandje!

Noortje is ontzettend opgebloeid en wij zien een ander hondje! Nieuwe mensen vindt zij nog steeds spannend en die negeert ze. Maar als ze je kent en na een tijd van je gaat houden, zie je een hondje die graag bij je is en zelfs beetje bij beetje durft te spelen.
Noortje kende helemaal niks en was overal bang voor, maar dit is heel erg verbeterd! Ze is in principe zindelijk, gaat mee in de auto, kan even alleen zijn en loopt graag mee in het bos! Wandelen door de buurt vind ze een stuk spannender, maar dit zal met de tijd mogelijk beter gaan.

Noortje heeft haar leven lang samen gewoond met honden en woont nu ook bij een heel stabiel hondje. Zij vindt het ontzettend fijn om in de buurt van een hond te zijn. Zij zoekt steun bij ze en leert veel van ze. Daarom zoeken wij een plekje voor haar met een ander stabiel hondenmaatje.

Wij hebben een tijdje geleden gekeken hoe ze is met katten en dat is geen probleem voor haar.

Kinderen zijn voor nu nog wat teveel voor haar. De kleindochter komt regelmatig op bezoek en dan zoekt Noortje een rustig plekje op tot zij weg is. Ze laat geen agressie zien, maar voor haar is het eerlijker om in een huis te wonen zonder kinderen en waar zij rust heeft.

Voor Noortje zoeken wij dus hele lieve en geduldige mensen. Die haar willen helpen om verder te groeien, die haar steunen en haar opnieuw tijd geven om zich open te stellen.
Zij verblijft nog in het pleeggezin.