Loui is een zeer actieve en zelfstandige hond, soms ook wel eens een lone-ranger. Zo kan hij heerlijk spelen met sommige honden, maar vaak zien we dat het niet interessant genoeg is en dan gaat Loui zijn eigen gang. Zo loopt hij dan aan de andere kant van het veld te snuffelen terwijl er op een afstand een aantal honden leuk aan het spelen zijn. Daarnaast is het een echte knuffelaar en vindt het ook heerlijk om met zijn baasjes te knuffelen, wel heeft hij ook zijn eigen ruimte nodig en kan ook heerlijk in zijn eentje genieten. Het is een genieter op zowel actief- als lui gebied! Wanneer hij genoeg beweging heeft is het een heerlijk rustige hond in huis en merk je hem soms niet eens op. Ook vindt hij het heerlijk om buiten in de zon te liggen op het liefst de wat hogere plekken (tafels/stoelen).

De ideale vriend voor Loui is iemand die genoeg tijd met hem heeft om door te brengen en ervaring heeft met (grote) honden. Iemand die niet fulltime aan het werk is en weg van huis maar iemand die samen met hem kan sporten (fietsen/rennen) maar ook flinke wandelingen op een dag kan wandelen. Iemand die over een grote tuin beschikt, omheining die hoog genoeg is (zoals een schutting, Loui kan namelijk erg hoog springen) en genoeg ruimte in huis is een vereiste. Daarnaast kan Loui met kinderen tot een zekere hoogte, het is niet wenselijk dat hij in een gezin komt met jonge kinderen omdat dit in het verleden heeft gebleken dat dit geen goede match is door de onvoorspelbaarheid en drukte van jonge kinderen. 

Geduld, consequent en liefdevolle benadering is erg belangrijk. Loui trekt graag zijn eigen plan en heeft een bijzondere benadering nodig wat wel even tijd kost. Eenmaal die weg gevonden heb je een fantastisch maatje die het liefst de hele dag actief bezig is maar ook heerlijk kan liggen luieren!

Toelichting herplaatsing:

Helaas moeten wij Loui herplaatsen omdat wij (partner en ik) hem niet meer kunnen bieden wat Loui nodig heeft en hem hierin te kort schieten. Onze leefstijl is zodanig veranderd en onze woning ook dat wij te weinig ruimte en te weinig tijd hebben om te voldoen aan de actieve inzet die Loui nodig heeft om het fijn te hebben. Wij woonden in een woning met tuin en hadden eerder meer tijd (minder werkuren) waardoor er genoeg tijd was om te wandelen en te sporten samen met ons maatje. Helaas werken wij allebei veel meer, moesten verhuizen naar een appartement en hierdoor is Loui ook meer alleen en in een kleine, gesloten ruimte. 

Daarnaast gaan wij in de toekomst rondreizen. Het idee was hierbij om Loui mee te nemen, maar wij vragen ons af of wij Loui hier een plezier mee doen. Loui stapt in de auto, maar is hier zeer zeker geen grote fan van. Door de verschillende overwegingen, de huidige situatie en de toekomstige situatie kiezen wij er voor om Lou​i een plek te geven waar in ieder geval kan worden geboden wat hij nodig heeft, het zou niet eerlijk zijn voor Loui wanneer wij dit niet meer kunnen bieden om er voor te kiezen om Loui bij ons te houden. Loui is een fantastische, prachtige hond met een eigenaardig en bijzonder karakter, uniek in zijn soort, ontzettend lief en een dikke knuffelkont!

 Actief: zeer actief, Loui heeft grote rondes en lange wandelingen nodig

Kinderen: vanaf een jaar of 6 is wenselijk, onvoorspelbaarheid van kinderen is vaak niet ideaal en Loui heeft veel behoefte aan zijn eigen plek zonder hier gestoord te worden. Zo ook als hij ligt te luieren in de zon. 

Honden: Loui kan met andere honden, wel merken wij sinds begin af aan dat hij wat heftiger kan reageren op rassen zoals Staffords, Pitbulls, Rottweiler. Andere rassen geen problemen mee. 

Alleen zijn: Loui kan prima een paar uur alleen zijn, wel is het van belang dat dit niet elke dag gebeurt en Loui genoeg buiten kan zijn.

Trap lopen: Ja

Tuin of erf: Noodzakelijk, appartement is te klein voor de beweegruimte die Loui nodig heeft

Aanhankelijk: Ja

Gehoorzaam: Ja

Waaks: Ja

Jachtinstinct: Ja

Allemansvriend: Ja 

Speels: Ja

Gedragsproblemen: Nee

Kan in de auto: Ja, maar is hier geen fan van

Paspoort: Ja

Gechipt: Ja

Gecastreerd: Ja

Loui woont momenteel in Ten Post, dit ligt in de provincie Groningen. Daar is hij dan ook te bezoeken.