Met de komst van lieve Truusje zijn we bijna begonnen aan ons kittenseizoen. Truusje is hoogzwanger en is dus zwanger bij ons in de opvang gekomen ☹. Truusje is liefdevol opgevangen bij een lief pleeggezin en mag daar in alle rust en veiligheid gaan bevallen straks en haar kindjes gaan een goede start in het leven krijgen.

Helaas geldt dat voor 9 van de 10 kittens die wij binnen gaan krijgen niet. Zoals jullie vorig jaar ook hebben gezien, maken ontzettend veel kittens een erg slechte start in hun leven. Ondervoed, onder de vlooien en wormen, met oogontstekingen, oormijt, niesziekte en met gebroken pootjes komen zij bij ons binnen. En dan nog de kleintjes die zonder moeder worden gevonden, hulpeloos en compleet afhankelijk. En wij doen er natuurlijk alles aan om ze hierdoor te krijgen en weer gezond te maken en op zoek te gaan naar liefdevolle families die ze heel graag een toekomst willen bieden.

Onze pleeggezinnen zijn onmisbaar hierin, zij staan dag en nacht voor de kleintjes (en ook de grotere natuurlijk 😉) klaar. Er wordt gezorgd, lief gehad, er worden honderden flesjes melk gegeven, er zijn veel gebroken nachten, er wordt naar de dierenarts gereden, er wordt speciale pap gemaakt en alles wordt in het werk gesteld om ze erdoorheen te krijgen!

Wij willen heel graag onze pleegmoeders vast voorzien van een kittenpakket. Zodat zij klaar zijn voor de komst van (waarschijnlijk) heel veel kleintjes. En wat hebben ze dan nodig?

Onze gastgezinnen zijn heel divers, zo hebben we de pleegmoeders voor onze flessenkittens, pleegmoeders voor moederpoezen met kittens, pleegmoeders voor de gezonde kittens, pleegmoeders voor de ernstig zieke kittens en pleegmoeders die de angstige katjes helpen te wennen aan mensenhanden. En sommige pleegmoeders doen het ook allemaal. Een bijzonder gezelschap dus, intens lieve mensen die alles beschikbaar stellen om deze groep diertjes te helpen!

Dat maakt dan ook dat iedere pleegmoeder een ander pakket nodig heeft. De één heeft warmtedekentjes nodig, een kloppend hartje in een knuffel, flesjes en melkpoeder, de ander heeft pap en speciaal vlees nodig om aan te sterken, ook een warmtedekentje natuurlijk, veel ontworming en ontvlooiing, medicatie tegen oormijt en speciale vitamines en aminozuren voor een beter herstel. En natuurlijk zijn er altijd heel veel kittenbrokjes nodig, want het kleine spul eet veel, heel veel 😉. Ook wordt er regelmatig dieetvoeding gegeven ter ondersteuning van de darmpjes van de kittens die bijvoorbeeld veel wormen hadden of diarree hebben. Al onze kittens worden vanaf 3 weken iedere 3 weken ontwormd en er gaan jaarlijks ongelooflijke hoeveelheden ontwormingstabletten en -pasta  doorheen.

Wij hebben een berekening gemaakt van wat een startpakket dan gaat kosten en dat is rond de 250 euro per pakket. En wij hebben 7 pleeggezinnen, dus dan komt dat neer op 1750 euro in totaal. Dat is een ontzettend groot bedrag en dat staat buiten de overige kosten natuurlijk, zoals inentingen, castratie/sterilisatie en chippen. En dit geld hebben wij natuurlijk niet zomaar even liggen en daarom willen wij jullie vragen om ons hierbij te helpen.

Willen jullie meehelpen dit voor elkaar te krijgen, zodat de kleintjes die gaan komen een goede start gaan krijgen, dat zij direct geholpen worden bij binnenkomst en wij ze de best mogelijke zorg kunnen gaan geven? Iedere euro is welkom en wij houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte van Truusje en de andere kittens die nog binnen gaan komen!

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=DCOkyD2WmWTGfTLyjcEee4XfmZZmMYkE

Stichting Dierenlot verdubbeld de donaties die jullie doen, dus voor iedere euro die jullie overmaken, geeft Stichting Dierenlot ons ook een euro! Geweldig dat dit kan en wij hopen dat wij alle 7 pakketten bij elkaar gaan krijgen!

Alvast heel veel dank <3