Boomer en Skye; moeder en dochter en met een wel heel verdrietig verhaal ☹

Afgelopen maandag kwam er een meneer langs om afstand te doen van Boomer en Skye. Hij is zelf terminaal ziek en kon niet meer voor zijn meisjes zorgen. En daarom bracht hij ze bij ons, zodat wij op zoek konden gaan naar lieve mensen die ze nog een aantal mooie jaren kunnen bieden. Vanzelfsprekend waren zij van harte welkom in ons seniorenverblijf en wij gaan ze straks helpen zoeken naar een plekje wat zij weer thuis mogen gaan noemen. Ze zijn stapel op elkaar en wij zullen ze dan ook niet van elkaar gaan scheiden en zoeken een plekje waar ze beiden welkom zijn!

Boomer en Skye waren al langere tijd niet bij de dierenarts geweest en wij zijn natuurlijk zo gauw mogelijk gegaan. Wij weten hun precieze leeftijd niet, maar ze zijn zeker ouder dan 10 jaar. En bij honden boven de 10 jaar laten wij altijd bloed afnemen en krijgen de honden een ouderdomsscreening. Gisteren konden wij met de meisjes terecht bij onze dierenarts en helaas was dat niet allemaal goed nieuws.

Beide meisjes hebben een klein hartruisje, hun gebitten zijn er slecht aan toe en helaas heeft Skye een tumor aan 1 van haar melkklieren en is ze niet gesteriliseerd. En als een hond melkklierkanker heeft, dan wordt dat door hormonen veroorzaakt, dus bij het verwijderen van de melkklier, moet ze ook gesteriliseerd worden om te voorkomen dat ze opnieuw een tumor ontwikkelt.

Boomer bleek een baarmoederontsteking te hebben en zij moest vandaag meteen onder het mes om deze eruit te laten halen. Gisteren heeft zij meteen antibiotica gekregen, zij kon niet direct worden geopereerd omdat wij eerst moesten afwachten of haar bloed goed was. Aan het einde van de dag hoorden wij dat haar bloed goed was en zij de operatie aan zou kunnen. Vanmorgen hebben wij haar al vroeg bij de dierenarts gebracht en hopelijk komt zij goed door de operatie!

Het bloed van Skye is ook prima en haar operatie wordt ook snel ingepland. Bij beide meisjes worden tijdens de operatie ook hun gebitten gedaan, schoongemaakt en zonodig worden er elementen getrokken.

Wij hopen dat de meisjes het allemaal goed zullen doorstaan en dat zij over een tijdje zich veel beter zullen gaan voelen en gezond een nieuwe toekomst in kunnen stappen.

Al deze behandelingen gaan natuurlijk honderden euro’s kosten en wij willen jullie graag vragen om ons hierbij te helpen. Want wij hebben dit geld niet zomaar liggen helaas en willen de meisjes natuurlijk de allerbeste kansen geven. Helpen jullie ons weer mee? Heel veel dank namens ons en namens Boomer en Skye <3

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=Ar0KG8BHj6H3Q0fITL15Z0p4JhXAGNmX&fbclid=IwAR2ngO_4zOxYXZ35NuV9hDG1pOxGOEvGAGkg_SCNhAdZNBIQOS89JGgejBg