Het was vandaag ook weer een drukke dag in de opvang en toch ook wel een speciale dag. Want een aantal van onze bijzondere lieverds hebben vandaag hun gouden mandje gevonden of hebben er uitzicht op!

Want vandaag kwam er een gezin kennis maken met een heel oud meisje, een oud podenco meisje, dat recent bij ons binnen was gekomen vanuit Spanje. Katalina was gevonden op straat, waar zij langs de huizen liep voor hulp… Ernstig mager en erg ziek. Gelukkig heeft iemand op een gegeven moment gebeld naar de opvang en zijn zij haar direct gaan halen. Katalina was te erg verzwakt om in het asiel zelf te blijven en een lieve pleegmoeder is haar op gaan halen, zodat zij in alle rust zou kunnen herstellen. Het bleek dat Katalina behalve oud ook erg ziek was, zij had een nare baarmoederontsteking en zou hier beslist aan zijn overleden als zij hiervoor niet zou worden behandeld. Katalina was te zwak om direct geopereerd te worden en is begonnen met antibiotica, pijnstillers, goede voeding en heel veel liefde. En Katalina knapte op, voelde zich steeds een beetje beter, werd sterker en dapperder en begon te genieten van haar warme mandjes en op een gegeven moment ook van de bank en ging heerlijk tegen haar pleegmoeder aan liggen. En nadat haar baarmoederontsteking over was en zij weer sterker was geworden, is zij gesteriliseerd, zijn al haar inentingen en bloedonderzoeken gedaan en mocht zij mee naar Nederland. En dit meisje raakte ons natuurlijk ook, want ze ziet niet alles meer en hoort ook niet alles meer en is gewoon wat stijf en gewoon een bejaard meisje. En voor dit meisje moest natuurlijk een speciaal plekje komen. En wij moesten denken aan een erg lief gezin, die al meerdere bijzondere honden bij ons hebben geadopteerd, waaronder ook een oud podenco mannetje. En hebben de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of zij Katalina nog een poosje een liefdevol plekje wilden bieden. En zij hebben JA gezegd! En vandaag is dit gezin naar de opvang gekomen en hebben dit speciale meisje mee naar huis genomen, waar zij verder oud mag worden en alleen maar mag genieten van de dingen die zij graag wil; knuffels, warmte, gezelligheid en lekkere dingen. Wij zijn zo blij voor haar <3

27 april 1

En er kwamen vandaag mensen kennis maken met lieve Nala! Deze lieve 10-jarige dame hadden zij op de site gezien en zij wilden heel graag in levende lijve kennis maken. Nala vond het natuurlijk geweldig, deed lekker haar eigen ding, zoals zij altijd doet, was blij en gezellig en deze mensen vinden haar geweldig! En zij komen zaterdag heel graag met hun andere hond langs, om beide honden ook kennis met elkaar te laten maken. En als dat goed gaat, dan denken wij dat Nala haar eigen plekje heeft gevonden!

27 april 2

En ook Carichette kreeg vandaag bezoek! Dit mannetje zit al even bij ons in de opvang en steeds was er net geen match met de mensen die kennis kwamen maken met hem. Maar beter even geduld hebben, zodat het helemaal klopt natuurlijk en Carichette vermaakte zich ook prima bij ons in de opvang. Maar vandaag kreeg dit kleine eigenwijze ventje bezoek van mensen die heel nieuwsgierig naar hem waren. Zij hebben heerlijk met hem gewandeld, hebben kennis met hem gemaakt en zij vinden hem geweldig. En dat was wederzijds! En zij wilden Carichette heel graag zijn eigen gouden mandje bieden. Het digitale huisbezoek was al gedaan en Carichette mocht dan ook lekker mee naar huis vandaag en mag gaan genieten van zijn nieuwe leven!

27 april 3

En er kwamen vandaag mensen voor Hirvi! En ook Hirvi is toch wel een bijzondere knul. Hij is ooit met kokend water overgoten, heeft overal littekens, is soms ongelooflijk chagrijnig en kan daarnaast ook de liefste zijn. Dus een mannetje met nogal een karakter en dat vind je geweldig of helemaal niet, daar is geen middenweg in mogelijk. En deze mensen hadden eerder een mopperpot gehad en vonden dat geen enkel probleem. Dus zij kwamen vandaag kennis met Hirvi maken en Hirvi heeft en op schoot gelegen en is ongelooflijk lief geweest, maar hij was toch ook nog even aan het mopperen, precies zoals hij is. En zij vinden hem geweldig en wilden hem erg graag adopteren. Dus Hirvi mocht mee naar huis en mag zijn wie hij is en genieten van zijn nieuwe leven!

27 april 4

En wij hadden vorige week nog een speciale hond bij ons binnen gekregen, Cristi. Dit meisje is al 2 maand jong pupje in de opvang in Spanje terecht gekomen en heeft, met een tussenpose van 1 jaar, altijd in de opvang gewoond. Ze is heel verlegen, bescheiden en deed altijd haar best om er het beste van te maken. Toen de opvang in Spanje vroeg of zij nog een kans zou maken in Nederland, hebben wij ja gezegd. Want wij zagen hoe intens lief zij was en zij verdient gewoonweg nog het laatste stukje leven bij iemand in huis. Een plekje waar zij heel erg gewenst is en mag zijn wie zij is. En er reageerde een mevrouw die haar heel graag wilde ontmoeten. En zij is vandaag kennis komen maken met Cristi en heeft gezien hoe onzeker zij is, hoe spannend zij alles vindt, maar ook hoe vreselijk lief zij is, hoe graag zij wil en deze mevrouw wil graag haar huis en hart openstellen voor dit bijzondere meisje! Deze mevrouw krijgt eerst nog een huisbezoek en als alles goed is, gaat Cristi volgende maand verhuizen en mag zij gaan genieten van haar laatste stukje leven <3

27 april 5

En er kwamen vandaag mensen kennis maken met Eugenia. Zij waren op zoek naar een leuke hond en wij hadden Eugenia voorgesteld, die heel erg leek te passen bij wat zij zochten. Zij hebben heerlijk met Eugenia gewandeld, kennis gemaakt en Eugenia heeft laten zien wat een leukerd zij is! Eugenia is mogelijk net iets groter dan zij hadden verwacht, maar zij vinden haar wel ontzettend leuk. Zij gaan er een nachtje over slapen en laten ons morgen weten of Eugenia welkom is om bij hun aan een toekomst te gaan beginnen. Nog even spannend dus!

27 april 6