Voor Siep en Saar zijn wij op zoek naar een heel bijzonder gouden mandje. Siep en Saar zijn bij ons gekomen omdat hun baasje helaas is overleden. Het zijn broer en zus en wonen al hun hele leven samen. Omdat Siep niet zo’n held is en Saartje wel, plaatsen we ze graag weer samen. Ze lijken qua uiterlijk heel erg veel op elkaar (Siep heeft alleen een paar grammetjes meer…), maar qua innerlijk totaal niet. Het zijn dan bijna tegenpolen. Saartje is haantje de voorste, wil overal bij zijn, vraagt veel aandacht en komt het allerliefst lekker op schoot liggen kroelen. Siep is verlegen, kijkt de kat uit de boom, is heel bescheiden en is een echt gevoelsmannetje.

We plaatsen Siep en Saar graag bij mensen alleen, zonder andere dieren of kinderen. Mensen die voldoende tijd voor ze hebben en, heel belangrijk, een mogelijkheid om naar buiten te gaan! Deze twee zijn erg graag buiten en vinden het heerlijk om door de tuin te struinen, te jagen of lekker in het zonnetje te liggen. In hun vorige huisje gingen Siep en Saar zelfs graag mee wandelen met hun vorige baasje, zo zoet!

Siep heeft wat meer tijd nodig om te wennen dan Saar, maar met wat lekkers is hij wel te paaien. Siep heeft echt veel over voor eten en zet zich dan wel over zijn angst heen. Als hij je eenmaal kent dan is het een grote knuffelkont en komt hij ook bij je op schoot zitten en wil hij heel graag kroelen. Het kan dus zo zijn dat u t.z.t. twee katten op schoot heeft. Lekker warm voor in de winter 😉

In het verleden heeft Siep een keertje een blaasontsteking gehad en hij is daarvoor behandeld. Om zijn blaas te ondersteunen krijgt hij nu speciaalvoer. Maar dat is voor hem geen enkel probleem, want hij lust het graag! En Saartje trouwens ook, dus die eet er lekker van mee.

Mocht u liever willen dat uw katten in de nacht binnen zijn, dat zijn ze gewend. Maar naar buiten is ook prima. Ze zijn beide een kattenluik (op chip) en voerautomaten gewend.

Dit prachtige stel is net tien jaar geworden en zijn helemaal gezond bevonden door de dierenarts. Siep is wel een beetje aan de zware kant…dus die mag wel wat kwijt. Bent u op zoek naar twee lieve katten en beschouwt u uw katten als uw eigen kinderen? Dan zijn wij op zoek naar u! Siep en Saar bevinden zich momenteel niet in het asiel, dus kennismaken kan alleen op afspraak.