Pip is een vrolijk en ondernemend meisje van ruim 2 jaar.

Spelen en jagen op muisjes, vlindertjes, vliegjes… alles vindt ze leuk!
Ze is heel erg nieuwsgierig, alles moet grondig onderzocht worden. Doordat zij heel nieuwsgierig is kan ze ook wel eens nerveus en druk zijn, ze heeft echt een pittig karaktertje.
Nieuwe, vooral zware, geluiden vindt ze nog een beetje spannend, dan kan ze nog wel eens angstig zijn en wegkruipen.

Knuffelen doet ze wanneer zij hier zin in heeft, zij geeft aan wanneer ze een aai over haar bolletje wil. Soms kruipt ze even bij je op schoot en wil ze overladen worden door kusjes maar rust om te blijven liggen heeft ze niet, dan moet ze snel weer op onderzoek uit!
Let goed op haar lichaamstaal want als ze op dat moment niet gediend is van aaien kan ze dit nog wel eens aangeven door uit te halen. Zij bepaald!

Pip leeft momenteel binnenshuis en heeft, zodra haar baasjes thuis zijn, toegang tot de tuin.
Deze is omheind dus ze kan hier niet uit. Zodra de deur open is rent ze naar buiten en gaat weer op onderzoek uit.  Af en toe komt ze even binnen melden dat ze er nog is en huppelt dan weer lekker de tuin in. Doordat zij alleen toegang heeft tot de tuin heeft ze nog geen kennis mogen maken met de
“vrije buitenwereld” en het verkeer. Dit zal voor haar dan ook extra spannend kunnen zijn en haar nervositeit kunnen verhogen. Maar toch heeft ze de ruimte nodig, dus een wat grotere omheinde tuin of rustige buurt zonder veel verkeer zal ze zeker waarderen!
Pip is niet gewend aan kinderen of honden om haar heen. Spelen met kinderen doet ze wel maar ook hier geeft ze duidelijk haar eigen grenzen aan. Als ze het zat is zondert ze zich af.

Pip is opgegroeid met haar zusje, beide bij Koningen geadopteerd. 2 jaar lang zijn zij partners in crime geweest alleen klikt het het laatste half jaar niet meer samen. Na verwoede pogingen tot herintroductie o.l.v. een kattengedragsdeskundige en héél veel geduld zien wij dat dit ook niet meer goed gaat komen. Om beide poezen dan toch nog een vreedzaam leven te geven zullen de zusjes, met pijn in ons hart, uit elkaar moeten.

Pip heeft behoefte aan ruimte om dingen te ontdekken en iemand die zich niet aan haar opdringt.
Maar vooral liefdevolle mensen die haar karakter begrijpen en haar laten zijn wie ze is.
En haar af en toe kusjes op haar hoofd geven, want dat vindt ze heerlijk!