Karel

Ik vind dit heel moeilijk, maar ik wil, IN OVERLEG MET KONINGEN, kijken of ik een beter geschikte plek voor onze bijzondere Karel kan vinden.
Bijzonder, omdat hij van een onderontwikkelde, zeer schuwe en niet zonder handschoenen aan te pakken kat, naar een aanhankelijke, relatief zelfstandige en sterke kater is gegroeid.


Karel kwam bijna 3 jaar geleden via Koningen bij ons wonen en kreeg Beertje en Bender als “neefjes”.
Met Beertje had hij een instant klik, Beertje is vriendjes met iedereen, met Bender was die klik minder, met name omdat ze op een andere manier communiceerden.

Karel is in zijn eerste 2 jaren opgegroeid in een huis met veel honden en heeft daar wat van mee gekregen, zo kwispelde hij met zijn staart als hij iets leuk vond, volgde mij als zijn baas (en niet als personeel) op de voet, roept als hij je kwijt is en kwam zijn veiligheid altijd bij mij zoeken (ging bij me staan als hij zich bang voelde). En Karel “praat” de hele tijd, iets wat Bender, zeker in het begin, heel erg irritant vond.

Bender is dan weer een echte kat, maar wel een sociale op zijn manier, hij voedde Karel op in sterk worden, leerde hem vechten met ander katten, gaf hem aan de ene kant zelfvertrouwen, maar aan de andere kant bleef Karel hem altijd zien als een gevaar.
Bender speelt namelijk nogal ruw en lomp en Karel ziet dat als aanvallen, en nu hij zo “gegroeid” is pikt hij dat niet meer.

De situatie begint nu helaas uit de hand te lopen, beide katten loeren continu naar elkaar en houden elkaar op een foute manier in de gaten om te zien wie er gaat uitvallen.
Kortom het lijkt ons voor het welzijn van de katten beter die 2 uit elkaar te halen.

Waarom Karel en niet Bender ?
Bender is hier al langer en heeft niets fout gedaan, het is de ontwikkeling van Karel geweest die hier voor gezorgd heeft.
Karel is te veel in zijn ontwikkeling vooruit gegaan, en pikt de “dominantie” van Bender niet meer.

Wat kan je verwachten als je hem adopteert?
Karel (die in juni 5 jaar zal worden) zal in het begin afwachtend zijn, hij heeft zich helemaal aan mij gehecht, mijn echtgenote wordt geduld, maar mag hem, behalve in bed, niet aaien.

Bij mij is het juist de grootste knuffelkont die ik ooit gehad heb, hij kan uren om knuffels vragen als hij zijn zin krijgt.
Hij wil echter niet opgepakt worden, pillen geven is een ramp, en vlooiendruppels toe dienen ook, hij is nl ontzettend sterk en fel geworden, een echte rooie kater wat dat betreft.

Verder zal hij een tuin erg waarderen, dat is hij hier ook gewend en hij komt wel eens met een vangst thuis…

Ook heeft hij graag iemand om zich heen, hele dagen alleen zitten is absoluut niet geschikt voor hem, hij geniet van rustige mensen om hem heen en van aandacht.


Wat betreft andere katten: ja prima, maar geen dominante of ruwe katten, zachtaardige is prima, want hij speelt heel graag met Beertje.
Spelen doet hij ook op zich zelf, en hij heeft 2 x per dag zijn gekke kwartiertje waarin hij door het huis rent en de meest vreemde geluiden maakt 😉

Als je interesse hebt nodig ik je graag uit om langs te komen, Karel gaat niet zomaar weg, daarvoor is hij mij te dierbaar. Juist het feit dat ik zoveel om hem geef zorgt er voor dat ik weet dat het beter is dat hij naar een voor hem geschiktere plek gaat.

Uiteraard mag je mij persoonlijk benaderen, er valt zoveel meer te vertellen en ik besef dat dit anders is als een kat direct vanuit Koningen te adopteren.

 Ik wil Karel liever niet terug naar Koningen brengen, zolang de heren elkaar nog niet tot bloedens toe verwonden. (gevochten wordt er wel helaas)
Als de stress voor Karel te veel wordt zal het niet anders kunnen, maar voor nu denk ik dat dit beter is dan de opvang. (waarmee ik met name bedoel dat hij dan niet naar buiten kan)

Karel hoort graag van je!