Daantje en Elsje; twee schattige, speelse maar ook tikje verlegen zusjes van 7 maanden jong. Daantje en Elsje zijn een tijdje geleden bij ons binnen gekomen in slechte toestand.. Zij waren erg ziek, omdat er gewoon nooit naar de meisjes is omgekeken. Ook vonden zij mensen erg eng. En wij begrijpen dat. We konden natuurlijk niet uitleggen dat we ze probeerden te helpen.. Gelukkig mochten de meiden in een pleeggezin herstellen en nu mogen wij hun helpen zoeken naar een gouden mandje!

Daantje en Elsje vinden nieuwe mensen nog wel wat spannend. Als je even de tijd neemt, willen de dames wel eens komen kijken, maar ze durven nog niet echt. En dat is zo jammer, want eigenlijk zijn ze best heel leuk! Wij kunnen ze aaien, al vindt Daantje het spannender als Elsje. Maar ook dit gaat steeds beter en de meiden doen echt hun best. Spelen vinden ze geweldig om te doen en ze spelen ook erg graag samen met je, met bijvoorbeeld een speelstokje. Daantje en Elsje delen hun leven hier met katten en dat gaat prima. Hele zelfverzekerde katten gaan ze uit de weg. Maar ze zouden prima met een lieve kat samen kunnen wonen. Honden en kinderen kennen zij niet en is nu wat teveel van het goede voor ze. Wij denken wel dat de meisjes in de toekomst graag naar buiten zouden willen. Wij zoeken dus een liefdevol huis voor de meisjes. Bij lieve mensen met een rustig huishouden, die begrijpen dat de meisjes wat tijd nodig gaan hebben, maar daar ook leuke katjes voor terug gaan krijgen!

Het zal vast niet makkelijk worden om voor hun een huisje te vinden. Maar er moet toch ergens een gouden mandje zijn voor ze! Ze verdienen het om een eerste eigen thuis te krijgen.