Zorra - gereserveerd 3

Zorra; een prachtige, lieve en fijne dame op leeftijd, op zoek naar hele lieve mensen die haar nog een poosje heel gelukkig willen maken!

Zorra is jaren geleden geadopteerd door lieve mensen, zij was toen angstig, maar dat was geen enkel probleem voor deze mensen. Zij hebben haar alles gegeven wat ze nodig had en zij was tot het einde van haar leven heel erg welkom. Maar haar baasjes zien dat Zorra niet meer gelukkig was bij hun. En dat heeft te maken met het drukke gezinsleven wat is ontstaan in de jaren. En omdat ze zo van Zorra houden, gunnen ze haar een plekje waar ze veel meer rust zal gaan krijgen. En daarom helpen wij mee om dat ene bijzondere plekje voor haar te vinden. Onderstaand is geschreven door haar baasjes en als u interesse in haar hebt, dan brengen wij u met hun in contact:

Zorra is nu tien jaar en heeft een schofthoogte van 53 cm

Zorra is binnen echt ontzettend aanhankelijk en wilt het liefst de hele dag tegen je aan liggen. Heel af en toe speelt ze nog met een knuffeltje maar het is voornamelijk slapen en knuffelen.

Ze woont samen met een kat en dat gaat prima. Zijn geen beste vrienden maar ze tolereren elkaar.

Met andere honden kan ze goed overweg al heeft ze soms haar chagrijnige momenten en kan ze een beetje gemeen doen. Bijten zal ze echter nooit doen.

Ze blaft soms wel binnen als er mensen voorbij lopen of als de deurbel gaat. Dit gaat wel weer over maar ze moeten wel even horen dat zij er is.

Ze is gewend om af en toe alleen te zijn en dat gaat goed. Hier ging ze soms met de uitlaat service mee in een grote groep en dat ging ook erg goed.

Hoe aanhankelijk ze binnen is hoe afstandelijk soms buiten. Ze ziet en hoort alles en is super alert. Die oren staan de hele wandeling recht omhoog.

Doordat ze een jachtinstinct heeft laten wij haar meestal niet los omdat ze hem echt smeert als ze een konijntje ruikt.

Nu ze wat ouder wordt laten we haar wel wat vaker los maar echt op open plekken waar we haar goed in de gaten kunnen houden.

Verder heeft ze een hekel aan aanhangwagens, als die voorbij komt trekt en blaft ze als een gek aan de riem.

Dit proberen we wel te voorkomen door haar voorafgaand al af te leiden maar vaak komt het onverwachts.

Ik heb een cursus met haar gedaan dus de basis weet ze maar echt goed luisteren doet ze buiten niet zo goed, ze trekt best wel en doet graag haar eigen ding.

De reden dat wij afstand van haar doen is omdat ze het drukke gezinsleven verschrikkelijk vindt.

De drukke kinderen, het harde gepraat, geren en de boosheid aanvallen van een peuter maakt dat zij erg ongelukkig is in huis.

Wat vroeger zo lekker rustig is, is nu veranderd en daar kan ze niet goed mee leven.

Daarom zou ik haar ook niet met kinderen willen plaatsen.