Sunia is een werkelijk fantastisch meisje van net 10 jaar jong!! Sunia komt oorspronkelijk uit Spanje en is een kruising pointer.

Toen zij 6 jaar geleden bij ons binnen kwam, bleek zij steeds wat diarree te hebben. Dit hebben wij uitgebreid laten onderzoeken en het bleek dat zij allergisch was voor voedsel. Dit is heel mooi opgelost door een speciale voeding te geven waardoor zij geen diarree meer heeft en ook een flink aantal kilo’s is aangekomen.

Sunia heeft de afgelopen 6 jaar bij een gezin gewoond, waar ze heel gelukkig was. Helaas is zij door persoonlijke omstandigheden van deze mensen weer bij ons terug in de opvang gekomen. Deze mensen hebben beschreven hoe zij is en dat is heel fijn en geeft een uitstekend beeld van wie Sunia echt is : ze is een ontzettend lieve hond! Ze is echt een roedel-dier dat pas helemaal tot rust komt als iedereen weer thuis is. Met de kat in huis kan ze prima overweg. Zodra die gaat rennen is het fantastisch om erachteraan te gaan. Katten buiten op straat gaat ze achterna als ze weghollen en jaagt ze een boom in. Eenden en vogels vindt ze ook prachtig om ‘op te jagen’. De hondentaal beheerst ze prima. Wel heeft ze duidelijk haar voor- en afkeuren en zal zich niet af laten blaffen. Ze is een alfa, een ‘corrigeerder’. Kennismaken met andere honden vindt ze nog steeds spannend. Als een hond direct op haar af rent dan blaft ze hem weg. Spelen in een roedel gaat prima zolang alle honden zich ‘rustig’ gedragen. Raakt de roedel opgewonden dan kan Sunia gaan ingrijpen en daarbij haar grenzen vergeten.

Mensen kan ze goed mee overweg. Kleine kinderen heeft ze niets mee, daar loopt ze het liefst in een boogje omheen. Sunia wil graag voor je werken. Commando’s leert ze snel en kan ze goed toepassen. Lange wandelingen maken vindt ze heerlijk. Ze gebruikt graag haar neus om te snuffelen. Spelen met een bal is niet zo haar ding. Een tak wil ze nog wel eens gebruiken om lekker op te knagen. Eten is belangrijk voor haar. Zolang duidelijk is dat de etensbak met eten van de baas is kun je ook rustig aan de bak zitten tijdens het eten. Komt er een ander dier in de buurt van de bak of kluif dan zal die worden weg gejaagd. Sunia is waaks zodra ze zich thuis voelt. Als je haar laat merken dat ze afstand moet houden bij de deur als die opengaat dan zal ze daar rustig gehoor aan geven. Naar andere dieren toe laat ze duidelijk merken dat het ‘haar’ thuis is tenzij je duidelijk maakt dat je dat niet wil. Lopen aan de riem gaat prima. Als ze echt heel graag aan een plekje wil snuffelen dan staat ze stil, maar dan ook echt stil en ruikt. Meegaan met de baas in de auto is geen enkel probleem. Ze gaat rustig liggen en komt bij wijze van spreken pas weer overeind op de plaats van bestemming.

Sunia wil heel graag verder met haar leven, lekker genieten van de liefde en de warmte in een fijn huis en gewoon een plekje waar zij oud mag worden. U bent natuurlijk meer dan welkom om langs te komen in de opvang om deze bijzondere dame in levende lijve te komen ontmoeten. Dan zal zij zich graag aan u voorstellen!