Sari een leuke pup van ruim 3 maanden die al veel weet en kan en op zoek is naar baasjes met ervaring.

Saris zou als pupje van 8 weken met haar broers en zussen op marktplaats belanden, maar gelukkig heeft de opvang in kunnen grijpen en zijn ze naar de opvang verhuisd. Iedereen vond al heel snel een huisje en ook Sari mocht met lieve mensen mee.

Helaas is Sari na ongeveer 2 weken teruggekomen, omdat het niet helemaal ging bij die mensen. Sari vindt zichzelf namelijk al een hele flinke dame die graag zelf beslist wat er gebeurt.

Mij is gevraagd op haar in pleegzorg te nemen en zo is ze met mij meegegaan. En ik heb Sari leren kennen als een leuke pup, speels, vrij en lief. Ze is keurig zindelijk, loopt netjes mee aan de riem, is geen sloper (maar laat niet je schoenen slingeren, dan gaat ze er mee aan de haal). Ze kan al een uurtje alleen zijn, ze is dan buiten of in de gang. Ze speelt heel netjes met mijn eigen honden en heeft ook respect voor ze.

Maar Sari is ook een pup die heel goed weet wat ze wil en ze durft (hard) te bijten als ze het ergens niet mee eens is. Ze is snel overprikkeld en vindt het dan heel moeilijk om tot rust komen. In haar benadering van vreemde mensen en honden is ze ook niet altijd even netjes, hier moet natuurlijk hard aan gewerkt worden. En natuurlijk ben ik daar al mee begonnen. Ze heeft bij mij hele duidelijke regels en daar reageert ze goed op. Ze bijt al bijna niet meer en als ze bijt, is het omdat ze overprikkeld raakt. Ze bijt dan ook niet zo hard meer. Als je haar leert lezen, is het zelfs heel makkelijk om deze momenten te voorkomen.

Ook leert ze nu omgaan met prikkels, ze gaat mee naar de parkeerplaats van een supermarkt, een plaatselijke bouwlocatie en ze mag mee de Welkoop in. Het socialiseren met mensen, kinderen en vreemde honden is in deze gekke periode natuurlijk iets moeilijker, maar ik probeer zoveel mogelijk momenten op te zoeken. En daarna is het tijd om te slapen.

Sari zou het heel goed doen bij mensen die ervaring hebben met het ras of een soortgelijk ras. Mensen die snappen dat dit een grote hond wordt en dat gedrag wat nu misschien schattig lijkt, over een half jaar niet zo schattig meer is. Die duidelijke regels kunnen en willen stellen. Kleine kinderen is zeker geen goed idee, oudere kinderen vanaf 16 die zijn opgegroeid met honden zou wel kunnen. Katten is ook niet het beste idee, hoewel ze hier samenwoont met 3 katten, vindt ze het nog heel erg moeilijk om deze met rust te laten.
Andere honden, mits ook van flink formaat en niet al te oud, zou prima kunnen, zolang deze heel duidelijk naar haar zijn.

Al met al is Sari een leuke pup, die al heel veel weet en kan. Maar ze zal ook een uitdaging zijn, zeker naarmate ze groter wordt en in de puberteit komt.

Sari 3