Sara is de liefste hond die er bestaat. Ze is 3 jaar jong. Ze is ontzettend zachtaardig en zal geen vlieg kwaad doen. Ze helpt ons bij het opvangen van kittens. Ze wast de kittens en helpt ze met de ontlasting. Ook onze andere katten negeert ze, of snuffelt aan ze als zij daar aan toe zijn. Vreemde katten zijn ook geen probleem voor haar. Sara is heel graag buiten en vind het ontzettend leuk om lange stukken te rennen en te snuffelen. Er zit wel een jachtinstinct in want ze heeft al een paar keer een levend muisje gevangen en is komen aanlopen met een dode haas. Als Sara niet genoeg beweging krijgt dat laat zij dit merken door druk te zijn in huis en zij laat zich buiten niet aanlijnen als zij er nog niet aan toe is. Sara is echter duidelijk met de harde hand opgevoed als pup. Zodra ze denkt dat je boos op haar bent kruipt ze ineen en gaat ze op haar rug liggen. Dit is al een heel stuk minder dan wat het was maar zij zal dus alleen geplaatst kunnen worden bij mensen die geduld met haar hebben en niet boos worden. Ze heeft wel een consequente baas nodig want ze wil er nog wel eens een spel van maken. Ze is als ze blij is en zich gelukkig voelt erg grappig en lekker lui. Als een echte Turk ligt zij het liefst languit op het ligbed in de zon en anders binnen languit op de bank. Ze is erg duidelijk in het aangeven dat ze knuffels wil. Ze is dol op knuffelen. Spelen doet ze het liefst met haar vriendin Yuna, maar andere honden die met haar rennen zijn ook leuk. Ze spreekt de hondentaal heel goed en weet wanneer de andere hond geen zin heeft. Echter is ze niet bestand tegen honden die geen rem hebben en laat ze zich te makkelijk overlopen. Haar baasjes zullen haar daar echt in moeten beschermen en tussenbeide komen. Kortom, de beste hond die je je maar kunt wensen.

Yuna is een knappe hond van bijna 6 maanden. Yuna is een kruising labrador, golden retriever, herder en pastor. Yuna is ongeveer 3 maanden geleden bij ons gekomen omdat wij een maatje zochten voor onze Sara. Op dat moment zat zij in een opvanggezin omdat zij was overgekomen vanuit Spanje. Yuna is in Spanje opgegroeid met haar broers en zusjes in een kennel. Zij was de meest rustige en liefste pup uit het nest. Doordat zij als pup niet veel is blootgesteld aan de buitenwereld was in het begin dat wij haar hadden best veel nog spannend. Nu nog steeds wel een beetje, maar met Sara naast haar slaat ze zich overal doorheen en leert ze ontzettend snel. In het begin is ze een beetje terughoudend, maar als ze je eenmaal kent is ze heel blij om je weer te zien! Vreemde mensen buiten vindt ze nog wat eng dus hier mag nog zeker mee getraind worden. Zij heeft een deel van een puppy cursus gedaan dus ze kent de basis commando’s. Echter zal het voor haar fijn zijn als er meer met haar word getraind, omdat ze nou eenmaal graag leert en heel erg van eten houd! Yuna heeft alle inentingen gehad, is gechipt en is volgens de dierenarts gezond. Zij is nog niet gesteriliseerd, maar dit zal moeten plaatsvinden na haar eerste loopsheid.

Sara komt uit onze opvang en Yuna komt van een andere stichting, waar wij contact mee hebben. Voor het belang van Sara en Yuna zoeken wij gezamenlijk voor een nieuwe plek voor Sara en Yuna en als u de meisjes zal adopteren, zullen er dus ook twee contracten komen. Dit is even anders dan u mogelijk van ons gewend bent, maar wij denken dat het zo fijn is dat de meisjes samen blijven, vandaar dat wij hebben gekozen voor deze constructie.