Sancocho 2

Sancho is een heerlijke, puberende podenco van bijna 1 jaar oud.

Hij is samen met zijn broertjes gevonden in Spanje en hebben daar een poos in het asiel gewoond.

Maar gelukkig mochten ze allemaal naar Nederland komen en is Sancho bij mij in pleeg gekomen, hier heb ik hem beter leren kennen, heeft hij al wat belangrijke dingen geleerd en is het tijd voor hem om zijn gouden mand te vinden.

Sancho is een ongelofelijk lief en zacht mannetje, hij wil heel graag zijn best doen, maakt ontzettend veel contact en is heel makkelijk om te kopen met wat lekkers.

Sancho is echter ook een hondje dat nog heel onzeker is en alles best een beetje spannend vindt.

Zo vindt hij autorijden nog heel spannend, hij gaat dan kwijlen en soms moet hij ook overgeven. Ook wandelen vindt hij wisselend. In het omheinde hondenbos in de buurt mag hij los en dat gaat heel goed, maar aan de riem blijft hij nog wat spanning houden en loopt dan nog niet heel erg ontspannen. Aan de andere kant snuffelt hij erop los, dus hij gaat zeker leren genieten van heerlijke boswandelingen. Direct naast je lopen vindt hij vaak heel spannend, maar aan de langere lijn gaat juist weer veel beter.

Wat betreft het loslopen, is een omheind bos gaat dit prima, dit is echter geen garantie dat hij ooit los kan lopen, want het is en blijft een podenco natuurlijk. Ben je niet bekend met het ras dan zou ik je zeker aan raden even te googelen op het ras podenco.

In huis is hij heel lief. Hij gaat goed met de katten, goed met de andere honden, vind het prima dat er bezoek binnen komt en hij is wat waaks.

Hij is zindelijk en slaapt inmiddels de hele nacht door.  Ook heeft hij geleerd dat de tv niet eng is, dat de wasmachine lawaai maakt en dat er af en toe een stofzuiger door het huis gaat. De stofzuiger blijft wel spannend, maar als hij weg kan dan is het verder geen probleem.

Wel heeft hij de neiging om dingen van stof te stelen, denk hierbij aan kleding, sokken of schoenen en hij maakt het dan ook stuk. Hij kan dit ook van de waslijn stelen. Dat is wel iets waar rekening mee gehouden moet worden. Gelukkig laat hij de bank, zijn mand en de afstandsbediening tot nu toe met rust.

Sancho kan op dit moment al best goed even alleen zijn met de andere honden, maar helemaal alleen vindt hij nog niet zo leuk. En als ik dan kijk hoe hij reageert op mijn honden en de honden die wij tegenkomen denk ik dat het beter is dat hij geplaatst wordt bij mensen die al een huis hebben.

Sancho zoekt mensen die lange wandelingen met hem gaan maken en allerlei leuke dingen gaan ondernemen. Hij moet echt goed zijn energie kwijt kunnen. Mensen die al een leuke hond hebben waaraan hij zich kan optrekken. Hij kan prima met katten, dus die mogen zeker aanwezig zijn. Jonge kinderen is geen match, dat is te druk voor hem. Vanaf 16 jaar of kinderen op bezoek zou wel kunnen.