Sammy

Sammy is een boerenfox van bijna een half jaar en is nu bijna 2 weken bij mij in de opvang.

Sammy is een geweldig leuk hondje! Energiek, maakt veel contact, wil heel graag voor je werken en nieuwe dingen met je doen, maar mag ook heel graag lekker tegen je aankruipen voor een dutje.

Sammy is keurig zindelijk, sloopt niks in huis, kan al loslopen, gedraagt zich keurig in de auto en leert heel snel.

Hij zou prima met andere honden kunnen samen leven, hij heeft veel respect voor andere honden, maar durft ook wel zijn grenzen aan te geven. Hij kan prima met zelfverzekerde katten samenleven en heeft hier veel respect voor. Omdat hij nog jong is en af en toe wil uitdagen is een onzekere of bange kat minder geschikt.

Hij zou ook prima met kinderen kunnen opgroeien. Hoewel hij soms nog wat druk en springerig kan zijn, heeft hij al kennis gemaakt met verschillende buurkindjes en hij was altijd lief.

Zoals eerder genoemd is Sammy een boerenfox. En heeft hij ook een aantal kenmerken van dit ras. Hij is wat waaks aan het worden en kan in sommige situaties wat fel reageren. Als je hem hierin duidelijk aanstuurt snapt hij heel snel dat hij zich niet overal mee hoeft te bemoeien. Ook is hij nog wat fel op zijn eten, maar hierin heeft hij al hele mooie stappen gemaakt. Zo kan hij inmiddels redelijk rustig wachten tot zijn bakje staat en mag eten.

Helaas kan Sammy niet goed alleen zijn. Hij gaat dan heel hard blaffen en in het verleden heeft hij hier succes meegehad. Dit is iets waar zijn nieuwe baasjes rekening mee moeten houden. Ik verwacht dat hij dit wel heel goed kan leren, want hij is ontzettend slim, maar dit heeft wel heel veel tijd nodig.

Een paar kleine weetjes nog:

– Hij kan heel hard rennen

– Is altijd vrolijk

– Niet bang voor onverwachte knallen of onweer

Kortom Sammy is een heerlijke pup met veel energie die zijn gouden mandje zoekt met baasjes die helemaal voor hem willen gaan. Die hem gaan begeleiden in zijn verlatingsangst en die vooral heel veel leuke dingen met hem willen gaan doen.