Sammy: een leuke, enthousiaste, slimme en leergierige Boerenfox knul van 2,5 jaar jong.   Na een wat moeilijke start in zijn leven is hij bij mij in pleeg terecht gekomen en uiteindelijk heb ik hem geadopteerd. Hij was toen ongeveer 6 maanden.

Sam is in huis werkelijk een geweldige hond. Hij sloopt niks, hij is zindelijk en vindt het heerlijk om de hele dag in zijn zachte mand of op de bank te liggen. Ook heeft hij geen problemen met bezoek en gaat hij over het algemeen prima om met onweer en vuurwerk. hij heeft geen baknijd, ik kan eigenlijk alles van hem afpakken als het moet. Hij is wel behoorlijk gefocust op eten en hij zal alles stelen waar ze bij kan.

Hij houdt ervan om lange wandelingen te maken, ik wandel bijna elke ochtend een uur tot anderhalf uur en in de loop van de dag vaak wat kortere stukken. Hij loopt prima aan de riem, is verkeer gewend en gaat graag mee in de auto. Hij kan prima loslopen, gaat eigenlijk niet achter wild of fietsers aan maar je moet hem wel op tijd bij je roepen, anders kan het iets langer duren voor hij weer terug komt.

Sammy is ontzettend slim, ik heb in het verleden een aantal speurlessen met hem gevolgd en dit pakte hij heel snel op en vond hij echt geweldig. Ook puzzels en spelletjes waar hij bij moet nadenken vind hij heel erg leuk! Sam is erg enthousiast en vindt het dan ook geweldig als je met hem iets wilt doen. Iets actiefs, iets nieuws aanleren, maakt voor hem niet uit, hij zal het met liefde voor je willen doen!

Wel vind Sammy het moeilijk om alleen thuis te zijn, hij gaat dan huilen en blijft heel erg onrustig. Ondank dat ik dit veel met hem geoefend heb en verschillende trainingen en allerlei informatie heb opgezocht blijft dit een dingetje. Echter verwacht ik wel dat hij het kan leren omdat het een heel slim hondje is. Maar de combinatie met Camina die ook verlatingsangst heeft maakt het een stuk moeilijker.

Verder is Sammy een gezonde hond, hij is gecastreerd, gechipt, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid.

Sammy zoekt mensen die flinke wandelingen met haar maken en die veel thuis zijn en om kunnen gaan met zijn verlatingsangst. Hoewel hij nu samenwoont met een kat denk ik dat het beter is dat hij niet met katten samen gaat wonen. Jonge kinderen zijn waarschijnlijk te druk, maar oudere kinderen of kinderen op visite zal geen probleem zijn.

Zo lang Sammy niet geplaatst is blijft hij gewoon bij mij wonen, als ik in de tussentijd een oplossing vind dan blijft hij ook bij mij wonen.