“Ruba is een mooie, grote, lieve, aanhankelijke kruising teef van 2 jaar. Tot haar voorouders horen Kaukasische herder, Spaanse windhond (Galgo) en Duitse herder.

Sinds ruim negen maanden woont Ruba bij ons en ze heeft zich vanaf de eerste dag supergoed ontwikkeld. Oorspronkelijk komt ze uit Spanje en is via Dierenasiel Koningen bij ons geplaatst.

Helaas is gebleken dat een van ons een sterke allergie voor Ruba’s hondenharen heeft ontwikkeld en dat zorgt ervoor dat wij nu een ander baasje voor haar moeten zoeken.

Ruba heeft een ontzettend lief en aanhankelijk karakter, ze doet niks liever dan knuffelen en heeft in de afgelopen maanden enorm veel geleerd. Ze vindt het heel

leuk om spelletjes te doen (vooral zoek- en speurspelletjes – daarvoor zijn we ook met haar een cursus aan het volgen) en om thuis (samen) met haar kluif te spelen en er lekker op te knauwen.

Ze kan goed alleen thuis blijven als je boodschappen gaat doen of een avondje uit gaat. Ook kan ze goed mee naar een terras en ook binnen in een restaurant waar honden zijn toegestaan. Ze past niet makkelijk onder de tafel, maar schuif een stoel opzij en ze gaat lekker naast je liggen.

Ze kan prima met andere honden overweg (gaat op dit moment ook drie keer per week met de hondenuitlaatservice mee waar ze in een roedel zit). Ruba staat wel hoog in rang dus een hondenmaatje die minder dominant is zou super zijn, bij voorkeur een reu maar met teefjes kan ze ook overweg. Er zal bekeken moeten worden of de honden samen matchen. 

Liever plaatsen wij Ruba niet bij katten. 

Ruba lijkt qua karakter best veel op een berghond/kudde begeleider. Eigen gezin wordt al snel in haar hart gesloten maar aan vreemden moet ze wel even wennen.

Ze is waaks, maar geen waakhond die constant buiten kan liggen. Daarvoor hecht ze teveel waarde aan menselijk contact. 

Wandelingen vindt Ruba heerlijk om te maken. Ze blijft dan ook goed in de buurt van haar bazin.

Wat zoeken wij voor Ruba:

Iemand die verstand heeft van berghonden of honden met sterke karakters. Ruba is geen beginnershond en we willen voorkomen dat ze te vaak van eigenaar moet wisselen. Een gezin met kinderen (vanaf een jaar of zes) zou leuk voor haar zijn, maar hoeft niet persé.

Je staat stevig in de schoenen en geeft leiding waar nodig, zonder harde woorden.

Een huis met goed omheinde tuin. Ze heeft geen neiging weg te lopen, maar verkent wel graag de buurt als ze de gelegenheid heeft.

Bij voorkeur een honden maatje maar dit is geen vereiste.”