Rocco: een beeldschone en leuke Berner Sennen van ruim 4 jaar jong die opzoek is naar ervaren mensen die hem sturen, begeleiden en ervoor hem zijn!

Rocco is als pup bij mensen komen wonen en heeft hier de afgelopen jaren gewoond. Recent is hij bij ons gekomen omdat hij niet langer in de huidige situatie kon blijven. Rocco was duidelijk wat in de war toen hij bij ons kwam en dit was verdrietig om te zien.. Hij heeft weinig begeleiding en opvoeding gekregen en heeft niet geleerd wat samen werken en vertrouwen op je baas inhoudt.

Wij zijn hier met hem bezig gegaan en ondertussen zien wij een hele andere hond! Rocco heeft hier 1 iemand in het bijzonder die hij vertrouwt. Hij maakt contact tijdens wandelingen, leert de wereld ontdekken maar leert ook om te vertrouwen en te bouwen of je. Rocco is niet geweldig gesocialiseerd, maar doet echt zijn best. Het is wel van belang dat je hem hierin goed kan lezen als hij twijfelt en je hem hierin steunt en begeleidt. Consequent en duidelijk, maar wel met liefde. Als hij doorheeft dat dit mag en kan, zal hij in voor hem spannende situaties ook zelf contact met je maken en steun bij je zoeken. Als je dan zegt; ‘het is goed’ en hem aanraakt, voel je hem ontspannen en kijkt hij je trots aan van; goed doe ik het hé!
Rocco zal tijdens de kennis making dus niet uit enthousiasme in je armen springen en dit kost even tijd, wat prima is natuurlijk. Toch als je hem hier de ruimte voor geeft, komt hij ook wel snel bij je.
Wel heeft hij een voorkeur voor vrouwen hierin.

Hij kent het huisleven, is zindelijk, kan na gewenning even alleen zijn, kent zijn commando’s en kan ook mee in de auto. Wel is Rocco opgegroeid buitenaf en niet in een drukke stad. Wij merken dan ook dat een stad ook niet echt bij hem past.

Rocco heeft kennis gemaakt met meerdere honden en vertoont hier sociaal gedrag naar. Hij spreekt de hondentaal prima en respecteert ze ook. Hij leeft hier ook samen met een hond en vindt haar gezelschap fijn.

Rocco heeft hier kennis gemaakt met een kat en dit kende hij duidelijk niet. Hij maakte wat enthousiast contact, waarna hij een tik kreeg. Dit leidde even tot blaffen uit onzekerheid en was erna klaar. Hij zou met katten kunnen wonen, mits dit katten zijn die niet onder de indruk zijn en als mensen dit kunnen begeleiden.

Ondanks Rocco laat zien dat hij echt gek is op ‘zijn eigen mensen’, plaatsen wij hem niet bij kinderen. Hij heeft zelf nu even alle tijd en aandacht nodig om te groeien. En dat gunnen wij hem ook!

Wij zoeken dus lieve, maar ook ervaren mensen voor deze kanjer. Die hem kunnen lezen, die hem begrijpen en steunen waar nodig. Wij weten zeker dat je dan een geweldige hond aan hem zal hebben!
Heeft u interesse in deze knapperd? Neem dan gerust contact met ons op.