Ongeveer 6 jaar geleden mocht Quinto samen met zijn zusje uit Roemenië naar Balkbrug komen en is toen ook vrij vlot geplaatst. 

Maar een paar weken geleden kwam hij terug naar de opvang en helaas kwamen wij erachter dat zijn leven niet geweldig is geweest. Zijn vacht was heel vies en ernstig vervilt en hij is veel te zwaar. 

Na een paar dagen opvang mocht hij met mij (zijn pleegmoeder) mee naar huis. Eerst is hij flink geknipt en gewassen en gestart op pijn medicatie. Een paar dagen later is de trimster is nog langs geweest voor een goede trim beurt. 

Ondanks dat zijn vacht en huid heel veel pijn deden was hij echt super lief. Op sommige momenten lag hij zelfs te slapen. 

De eerste paar dagen waren heel moeilijk voor hem. Maar nu hij zich beter voelt laat hij gelukkig zien wie hij is. 

Quinto is eigenlijk gewoon een lieve en makkelijke hond. Hij vind het prima dat de andere honden en katten om heen zijn, is graag bij mij in buurt en kan ook best even alleen thuis zijn. Hij is zindelijk en heeft geen baknijd.

Hij loopt netjes mee aan de riem, maar vind veel dingen nog erg spannend en als je hem dan steunt, doet hij echt heel erg zijn best voor je. En hij kan enorm genieten van een korte wandeling.

Quinto gaat zelf in de auto, maar het autorijden vindt hij nog erg spannend.  

Verder is Quinto een hond die lekker in zijn eigen bubbel leeft, zijn eigen gang gaat en zelf beslist wat hij wel en niet wil. Maar dat is natuurlijk helemaal prima en wie weet hoe zijn karakter zich verder ontwikkeld als hij zich steeds een beetje beter gaat voelen. 

En dan zijn gezondheid. Hij is 20 kilo te zwaar. Dat is echt heel veel. Hij krijgt nu pijnstilling omdat hij door zijn overgewicht artrose heeft gekregen en dit moet hij de rest van zijn leven blijven gebruiken. 

Hij moet dus afvallen en spieren opbouwen en dit is een langdurig proces met kleine stapjes. 

Momenteel zijn de wandelingen 10-15 minuten per keer. 

Hij is natuurlijk nagekeken door de dierenarts en afgezien van zijn gewicht is hij gezond verklaard.

Quinto zoekt lieve mensen die hem verder helpen met afvallen, die de wandelingen gaan opbouwen en hem lekker zichzelf laten zijn.

Hij vind nieuwe mensen best heel spannend en daarom wordt hij niet geplaatst in een druk huishouden of met kinderen. Honden en katten zijn geen probleem voor hem.

Mocht je kennis met hem willen maken verwacht dan ook niet dat hij gelijk naar je toe komt voor een knuffel of aai, hij heeft hier echt tijd voor nodig.  Maar uiteraard kan ik je alles vertellen over hem en ik heb genoeg filmpjes en foto’s die een goede indruk geven van hoe hij in huis is.

Voor Quinto is echt tijd om te gaan genieten van zijn leven!