Orlando is een speciale knul van 3 jaar jong en op zoek naar een speciaal plekje wat hij thuis mag noemen. Want Orlando is gewoon net even een beetje anders, wat hem natuurlijk ook bijzonder maakt, maar waar niet iedereen voor valt natuurlijk. Want Orlando is eigenlijk veel te zwaar en moet erg op dieet, hij is wat scheel en hij heeft niet zoveel zelfvertrouwen. En hij vindt dingen dus vaak wat spannend. Hij komt uit Spanje, waar hij is gevonden en wij weten helaas niet hoe hij zijn leven is gestart. Maar wij denken dat mensen niet altijd even vriendelijk voor hem zijn geweest, waardoor hij niet zoveel vertrouwen heeft.

Orlando heeft een heel lief karakter, hij wil erg graag zijn best doen, wil heel graag ontspannen, maar dat lukt hem gewoon nog niet altijd. En daar heeft hij dus wat steun en begeleiding voor nodig. Hij kan al wel redelijk goed aan de riem lopen en na verloop van tijd ontspant hij ook tijdens een wandeling. Orlando kan het uitstekend vinden met andere honden, hij vindt het fijn dat zij er ook zijn en hij mag graag bij een andere hond in de mand liggen. Dan voelt hij zich veilig. Hij heeft respect voor katten die aan honden zijn gewend en duidelijk zijn. Dan snapt hij precies hoe het werkt.

Orlando is geen hond voor een druk gezin, dat kan hij echt niet aan en daar krijgt hij spanning van. Wij denken dat hij het meest gelukkig zal zijn in een rustig huis, met hele lieve baasjes die er voor hem zijn, die hem alle ruimte en tijd geven om te gaan ontspannen, die kleine stapjes met hem gaan nemen, die hem steunen en hem lief hebben en die een stabiele hondenvriend of -vriendin voor hem hebben. Mensen dus met ervaring en die snappen wat deze lieverd nodig heeft. Want dat heeft hij echt heel erg verdient! Tijd en liefde zullen hem laten ontspannen en dan zijn wij ervan overtuigd dat hij enorm zal genieten, dankbaar zal zijn en mogelijk zelfs wat dapperder wordt. U bent natuurlijk meer dan welkom om hem in levende lijve te komen ontmoeten. Dan kan hij zelf laten zien hoe speciaal hij is!

Orlando 4