Hoi, ik ben Kelly en ik stel mezelf graag aan jullie voor!

Want ik zoek een plekje wat ik nog eventjes thuis mag gaan noemen. Want ja, ik ga binnenkort dood… Hopelijk heb ik nog een aantal weken of mogelijk maanden waarin ik nog mag genieten van iedere dag, van wandelingetjes, van lekkere dingen, van heel veel knuffels en waar ik gewoon zo eigenwijs als altijd mag zijn. Over een poosje ga ik naar mijn vrouwtje en mijn hart maakt een sprongetje als ik mij realiseer dat ik haar weer zal zien en we voor altijd samen mogen zijn. Maar tot die tijd wil ik zo graag nog fijne herinneringen maken, een onuitwisbare indruk maken op lieve baasjes en van het zonnetje op mijn bol genieten!

Een poosje geleden overleed mijn vrouwtje en dat was vreselijk… Wij waren altijd al samen, zij heeft mij in huis genomen toen ik nog een baby was. Ik ben bij haar opgegroeid, heb diploma’s gehaald, had een hele chique naam door iets wat ze een stamboom noemen, ik heb altijd op nummer één gestaan en mocht werkelijk alles. Wij waren samen heel gelukkig, ik mocht altijd op schoot, we gingen samen veel leuke dingen doen, ik had warme en fijne bedjes en ik heb haar altijd beschermd. Tot die dag kwam dat we afscheid van elkaar moesten nemen ☹.

De dochter van mijn vrouwtje houdt ook erg van mij en heeft mij mee naar huis genomen. En daar mocht ik blijven, maar ja, dat liep helaas toch anders. Want zij heeft katten en ik vind katten erg stom. En daarom heb ik altijd mijn best gedaan ze zo goed mogelijk weg te jagen en achter ze aan te gaan. En wat zij ook heeft geprobeerd, ik bleef het doen en dat bracht haar in een ontzettend naar dilemma… En het hielp ook niet dat ik kanker bleek te hebben. Ik heb borstkanker en dat is uitgezaaid in mijn longen. En dat maakt dat ik niet zo lang meer zal leven en dat maakte het nog veel moeilijker…

Zij had echter geen keuze en ging bellen met opvangen, maar niemand wilde mij opnemen. Ik ben immers al 10 jaar en ook nog ziek en tja, dat blijkt toch een probleem te zijn. Maar gelukkig wilde de opvang waar ik nu verblijf mij wel welkom heten en woon ik daar nu een paar weken. En weet je? Ik geniet! Ik geniet van de zon, van een warm bedje, van lekkere dingen, van wandelingetjes en mijn verzorgers doen ook erg hun best voor mij! En dat terwijl ik echt niet altijd makkelijk ben hoor, al zeg ik het zelf. Want als ze iets doen wat ik niet wil, dan bijt ik rustig van mij af. Dat heb ik overigens altijd gedaan hoor, maar dat wisten zij natuurlijk nog niet. Maar ja, ik vind gewoon dat ik mijn eigen mening mag hebben en ik ben gewoon een soort van duidelijk ?. Inmiddels redden mijn verzorgers zich hier prima mee, maar ik denk dat ik dit toch altijd wel zal blijven houden, zo ben ik nou eenmaal.

Eigenlijk heb ik niet zoveel meer nodig, alleen nog één keer een eigen familie of baasje, die lekker wandelingetjes met mij gaat maken, die het gezellig vindt dat ik op schoot kom zitten, die lekkere dingen in huis heeft, die knuffels wil en die nog een beetje met mij speelt. Ik kan prima een poosje alleen thuis blijven, ik vind het leuk om mee te gaan met de auto, ik vind het geweldig als we bezoek krijgen en ben dan heel blij, die het begrijpt dat ik het niet overal mee eens ben en die het niet erg vinden om straks afscheid van mij te moeten nemen. Want eigenlijk zie ik het zo: ‘ik kom nog even bij je wonen, nog even genieten en dan wil ik zo graag op dat veilige en fijne plekje het leven achter mij laten en naar mijn vrouwtje gaan’. Een gezin met kindjes lijkt mij geen leuk idee aangezien ik natuurlijk ook nog wel eens een klein beetje lelijk kan doen en dat is ook niet helemaal eerlijk natuurlijk. Wat oudere kinderen moet natuurlijk geen probleem zijn. Een plekje zonder katten, want anders moet ik ook hun weer wegjagen immers en ik kan prima met een andere hond samenwonen, maar die moet dan wel begrijpen dat jouw schoot van mij is ?.

Ik krijg twee keer per dag een soort paracetamol voor honden, zodat ik geen pijn heb en mijn resterende tijd nog heerlijk door kan brengen.

Je kan me komen opzoeken in de opvang en dan zal ik laten zien wie ik ben, hoe ontzettend leuk ik ben, hoe vrolijk en hoe ik nog geniet van alles! Mijn tijd is het nog niet en ik zou mijn resterende tijd zo gelukkig mogelijk willen zijn! Komen jullie gauw langs voor mij?

Kelly 4