Joep is een podenco van ongeveer 8 maanden jong. Hij is met zijn zusjes vanuit Spanje naar de opvang gekomen en daarna is hij bij mij in pleeg gekomen.

Ik heb Joep inmiddels een aantal weken in pleeg en heb hem goed leren kenen! Joep heeft zich geweldig goed aangepast, hij kijkt alles af van zijn grote zussen en kleine broer en heeft geleerd hoe hij met de katten om moet gaan.

Hij maakt veel contact en is erg ondernemend. Hij is zeker nog wat onzeker en vind dingen soms erg spannend, maar hij komt dat steun bij je zoeken en doet dan heel erg zijn best. Het is een enorme knuffelkont die graag bij je ligt en knuffelt.

In huis sloopt hij niet, maar het is wel verstandig om dingen als afstandsbedieningen en brillen uit zijn bereik te houden. Hij is zindelijk, maar zit nog wel op een puppy regime, dat wil zeggen; elke keer na het slapen, eten of spelen naar buiten voor een plas en inmiddels geeft hij het zelf ook goed aan als hij naar buiten wil.

Met andere honden is hij heel goed, hij speelt, kruipt lekker tegen ze aan en vind het heerlijk om samen allerlei stoute dingen te doen. Vreemde honden die je onderweg tegenkomt of honden op visite is geen enkel probleem.

Joep is voor iedereen lief of het nou visite is of mensen die je buiten tegen komt, hij vind het altijd gezellig. Hij is af en toe nog wel wat lomp in zijn benadering, dit moet hij nog leren.

Hij loopt inmiddels keurig aan de lijn en geniet enorm van lange wandelingen en gaat graag mee naar een omheinde speeltuin waar hij heel goed los kan. Hoewel hij nog geen duidelijk jacht instinct laat zien en aan de lijn heel veel contact maakt weet ik niet of hij ooit los kan lopen, het blijft een podenco natuurlijk. Verkeer vind hij nog wat spannend, maar hij zal eerder steun zoeken dan wegvluchten en je ziet duidelijk dat dit steeds beter gaat.

Wel vindt hij het ontzettend moeilijk om alleen te zijn. Dit is iets waar je echt rekening mee moeten houden en wat je heel erg langzaam moet opbouwen. Ook in een roedel met andere honden vind hij het erg lastig om alleen te zijn en is dan instaat om te ontsnappen.

Wat zoekt Joep voor baasjes?

Mensen die veel thuis zijn en lekker actief met hem op stap willen, die begrip hebben voor het feit dat hij moeite heeft met alleen zijn.

Andere honden in huis zijn een pre, maar geen must. Een zelfverzekerde kat is ook geen probleem voor hem.

Kleine kinderen zijn niet de beste match voor hem omdat hij zelf nog veel moet leren en soms wat lomp is, maar oudere kinderen van 16 jaar zou prima kunnen. Kinderen op visite is sowieso geen enkel probleem voor deze knul.