Jimmy is een kruising terriër/teckel van ongeveer 6 jaar jong. 

Over zijn achtergrond is heel weinig bekend en veel liever kijkt hij naar de toekomst. 

Ik heb Jimmy nu een poosje in huis en heb hem leren kennen als een hondje dat heel erg graag zijn best voor je wil doen. Hij maakt heel veel contact en wil graag bij je zijn. 

Waarschijnlijk heeft hij niet heel veel prikkels gehad in zijn leven. Dat maakt dat hij veel dingen nog wat spannend vindt, maar met steun en hulp leert hij heel snel dat hij nergens bang voor hoeft te zijn. 

Het leven in huis gaat hem goed af, hij is keurig zindelijk, heeft alle geluiden leren kennen, vind het prima als er visite is, gaat makkelijk mee met de auto en loopt keurig aan de riem. Hij gaat goed met andere honden en leert omgaan met de kat. Bij mij kan hij samen met de andere honden al even alleen zijn. Uiteraard moet dit in een nieuw huis voorzichtig opgebouwd worden.  

Inmiddels is hij ook even geplaatst geweest als enigste hond en hier bleek dat hij het wel erg lastig vond om alleen te zijn. 

Wat Jimmy ook nog wat lastig vind is zelfbeheersing.  Hij kan zo enthousiast worden als hij mee mag wandelen of als hij zijn eten krijgt dat hij dan heel druk wordt en het lastig is om hem te kalmeren. Samen met het tot rust komen, na bijvoorbeeld een wandeling, is dat echt iets wat hij nog moet leren. Maar het is een slim hondje dus ik verwacht daar geen problemen mee. 

Jimmy zoekt een huis zonder kinderen. Kinderen op bezoek zou prima kunnen, maar dit moet dan goed begeleid worden. Hij is geen kinderen gewend en zal het wat spannend vinden, maar hij zal ze niks doen. 

Verder zou hij graag actieve baasjes hebben die samen met hem allerlei leuke dingen gaan doen en hem laten zien dat de wereld een mooie plek is.