Frank; een bijzondere knul van ruim 7 jaar jong en met al een heel leven achter zich… En dat leven is niet altijd zo fijn voor Frank geweest en wij hebben dan ook met hem te doen. Want Frank heeft het moeilijk hier en het is verdrietig om hem zo te zien.

Frank is bij ons gekomen omdat zijn baasje niet meer voor hem kon zorgen. Zijn derde baasje wel te verstaan. Wat Frank allemaal heeft meegemaakt in zijn leven is ons onbekend, maar wij zien dat hij soms onzeker is, hij niet zo goed weet wat er van hem verwacht wordt en waar hij aan toe is. Wij zien dat hij kan schrikken van bepaalde handbewegingen en hij durft niet zo goed bij je te komen. En dat is natuurlijk geen normaal gedrag voor een Friese Stabij.

Daarnaast zagen wij dat Frank slecht liep en daar hebben wij door de dierenarts naar laten kijken. Er zijn röntgenfoto’s gemaakt en daaruit blijkt dat zijn heupen best heel netjes zijn, maar dat zijn voorpoten wat scheef zijn. Dit staan wat naar buiten en dat is op jonge leeftijd al ontstaan. Daarnaast is de bespiering van Frank ronduit slecht te noemen en hij heeft dus lange tijd niet veel beweging gehad. Het advies is dat hij vaak kleinere stukjes gaat lopen, om zo weer spiermassa op te bouwen. Omdat hij geen pijnklachten heeft en nergens artrose heeft, is de verwachting dat hij hier best oud mee kan worden.

Frank woonde bij zijn laatste baasje samen met een andere hond en dat vond hij erg fijn. Hij kon dan ook prima een poosje alleen thuisblijven, samen met de andere hond en deed het goed. Maar de andere hond kwam te overlijden en Frank vond het heel lastig om alleen te moeten blijven. Dus zou het voor Frank fijn zijn om ergens te komen wonen waar hij zijn leven mag delen met een andere hond.

Frank vertrouwt mensen niet zomaar en kijkt eerst altijd even wie je bent en wat je van plan bent. Dat zal in zijn ogen terecht zijn en dat is natuurlijk ook prima. Maar dat maakt ook dat zijn nieuwe baasjes geduld moeten hebben, niet teveel van hem moeten verwachten in het begin en hem rustig vertrouwen gaan geven.

Frank kan het niet vinden met katten en daarom zoeken wij voor hem een plekje zonder kat. Frank is op zoek naar een heel speciaal thuis en dat realiseren wij ons natuurlijk ook. Het zal niet makkelijk zijn om voor hem een plekje te vinden waar hij welkom is, maar wij hebben er vertrouwen in dat er mensen bestaan die hem een nieuwe kans in zijn leven willen geven.

Voor Frank zijn wij op zoek naar mensen die ervaring hebben met honden, die al een stabiele andere hond hebben, die geduldig zijn, die hem de ruimte geven om te wennen, die niet teveel van hem verwachten, die begrijpen dat hij ruimte nodig heeft en die hem een veilige en liefdevolle toekomst willen bieden.

Frank past niet in een gezin en heeft baat bij een rustig huishouden met voorspelbaarheid en ritme. Dan zal hij rustig ontdooien en hopelijk weer vertrouwen krijgen.

Dat gunnen wij hem enorm en wij hopen dat hij deze plek zal gaan vinden. U bent natuurlijk van harte welkom om Frank in levende lijve te komen ontmoeten. Dan kunt u zien wie hij is en hoe bijzonder hij eigenlijk is!

Voor meer informatie of een afspraak met Frank, kunt u mailen naar info@dierenopvangkoningen.nl