Eric is een ongelooflijk eigenwijs, zelfverzekerd en duidelijk mannetje van bijna 4 jaar jong en op zoek naar een bijzonder plekje op deze wereld!

Eric komt uit Roemenië, waar hij op straat is gevonden en wij dus helaas niets over zijn verleden weten. Hij is inmiddels bij ons in de opvang en wij hebben hem inmiddels een beetje leren kennen. En in één woord kunnen wij hem samenvatten als ‘bijzonder’. Want dat is hij! Eric vindt zichzelf namelijk geweldig en is stapel op aandacht en knuffelen. Maar aan de andere kant wil hij van zich afbijten als hij het idee heeft dat hij iets ‘moet’. En dat heeft hij natuurlijk niet voor niets aangeleerd, want mensen zijn mogelijk veel te vaak over zijn grenzen gegaan. En wij snappen dat je als hond dan niet anders kan dan op deze manier je grenzen aangeven. Maar dat is natuurlijk wel wat onaardig en op zijn minst onhandig te noemen. Wat wij nu doen, is goed op hem letten, zodat wij altijd zijn grenzen respecteren en dat maakt hem rustig en hierdoor krijgt hij een beetje vertrouwen terug. En dat zal in zijn nieuwe familie ook zo doorgezet moeten worden, zodat hij leert dan wij alleen maar lief voor hem willen zijn! Het sneue is, is dat Eric eigenlijk heel graag lief gevonden wil worden, hij ontzettend graag met je knuffelt, hij heel slim is en graag nieuwe dingen leert en wij denken dat hij heel veel in petto zal hebben voor zijn nieuwe baasjes. Eric kan het uitstekend vinden met andere honden en hij begrijpt de hondentaal heel goed. Hij speelt en rent graag met andere honden en vindt het gewoon fijn dat zij er ook zijn. Daarnaast heeft Eric respect voor katten die aan honden zijn gewend. Dus zou hij zijn leven kunnen delen met een kat. Omdat Eric dus van zich af kan bijten, plaatsen wij hem niet in een gezin met kinderen. Dat zou niet eerlijk zijn omdat Eric tijd en vertrouwen nodig heeft en rust verdient en baasjes die hem dit willen bieden.

Voor Eric zoeken wij dus ervaren baasjes, die snappen wat hij nodig heeft, die geduldig zijn en hem alle tijd geven om te wennen en te vertrouwen. Mensen die helemaal voor hem willen gaan en hem gelukkig willen maken. Wij denken dat Eric een ontzettend trouw hondje zal zijn, die echt heel erg zijn best zal doen en heel veel te geven zal hebben! U bent van harte welkom om hem in levende lijve te komen ontmoeten. Hij stelt zich graag aan u voor!