Diva is een maltezer van 2 jaar jong. Zij is bij ons in de opvang gekomen en mocht na een paar weken met mij naar huis.  En nu mag zij op zoek naar haar gouden mandje, maar lees vooral haar verhaal aandachtig door en kijk verder dan haar schattige uiterlijk! 

Zij heeft een hele slechte start gehad in haar leven en dit heeft ervoor gezorgd dat zij ontzettend wantrouwend is naar mensen. Zo wil ze liever niet aangeraakt of aangelijnd worden.

Als je haar echt moet oppakken dan laat ze dit wel toe en zal ze niet bijten, maar leuk vind ze het niet.

Ze is al wel enorm gegroeid,  ze raakt niet meer in paniek als ik beweeg en ze durft zelfs bij mij te komen voor een snoepje of om een klein likje te geven.

En als ik even weg ben geweest is ze super blij om mij weer te zien. Ook maakt ze veel contact met mij en de mensen die ze kent. Ze is graag bij je in de buurt, maar elke poging om haar te aaien wordt dus nog resoluut afgewezen door haar.

Het aanlijnen is daarom nog wel een uitdaging, dit vind ze heel spannend, je moet haar eigenlijk vangen. Eenmaal aangelijnd loopt ze prima mee en is ze niet echt bang voor dingen als verkeer. 

Verder heeft ze wel zelf bedacht dat als ze bij de auto stil blijft staan, ik haar dan de auto in kan tillen. In de auto is ze heel rustig. 

Zo wantrouwend ze is naar mensen, zo leuk vind ze andere honden. Ze trekt zich enorm aan ze op en ze is vooral heel gek op mijn galgo Camina. De aanwezige kat in huis wordt gegeneerd.  

Ze durft ook best wat te blaffen. Bijvoorbeeld om aan te geven dat ze wil spelen of omdat ze vind dat haar eten te langzaam geserveerd wordt. Dit is wel iets om een beetje rekening mee te houden als je buren hebt. 

Ze heeft de laatste weken dus geleerd wat het leven in huis betekend. Ze heeft kennisgemaakt met allerlei geluiden en visite en dit ging allemaal best goed. Ze is echter nog niet zindelijk. Ze boekt wel vooruitgang en plast en poept al keurig op een puppymatje en altijd op dezelfde plek. Ook plast en poept ze inmiddels buiten. Dus ze leert snel!

Verder is Diva een ontzettend schattig hondje, ze kan heel leuk spelen met de andere honden, maar ook prima met haar eigen speelgoed. Ze vind het heerlijk om bij je in de buurt te zijn en geniet van haar zachte mandje en eten. 

Diva zoekt mensen die met haar angsten en onzekerheden kunnen omgaan, die zien dat ze wel wil, maar gewoon echt niet durft. Mensen die haar laten zijn wie ze is en niet teveel druk op haar leggen. Het is op dit moment niet te voorspellen hoe ze zich gaat ontwikkelen in de toekomst. 

Ook zoekt ze een rustig huishouden, in een rustige buurt met een tuin en ze wil absoluut een hondenmaatje in haar leven.

Heb je het hele verhaal gelezen en wil je kennismaken met haar? Neem dan contact op!