Caramelo: een lief, speels en tikje onzeker kereltje van ruim 1 jaar jong die graag een eigen familie vindt! Caramelo is een kleine podenco kruising van 36 cm hoog en komt oorspronkelijk uit Spanje. Hij is hier gevonden en heeft onlangs de reis naar Nederland gemaakt en mogen wij hem nu helpen zoeken naar een plek waar hij heel welkom is!

Caramelo is een heel lief en zachtaardig mannetje, maar vind het allemaal nog wel een beetje spannend. Hij is gek op zijn vaste verzorgers en komt hier ook bij knuffelen. Nieuwe mensen moet hij even leren kennen en dat is natuurlijk prima. Caramelo is erg speels en kan zichzelf uitstekend vermaken met speelgoed! Ballen, knuffels, flostouwen, hij vermaakt zichzelf hier prima mee! Als hij dan met andere honden is, vind hij het geweldig als zij achter hem aan rennen, terwijl hij het speelgoed heeft, om dan vervolgens te rennen en te touwtrekken aan het speelgoed.

Caramelo is heel erg sociaal met honden en spreekt prima de hondentaal! Hij speelt heel graag met ze en haalt veel steun bij ze. Het sneue is dat om onbekende reden sommige honden hem niet leuk vinden. Maar gelukkig trekt hij zich daar weinig van aan en gaat gewoon opzoek naar andere hondenvrienden. Het zou voor Caramelo fijn zijn als hij een stabiel hondenmaatje heeft waar hij zich aan op kan trekken. Maar een plek zonder andere hond, met lieve mensen die geduld en tijd voor hem hebben zal ook prima zijn.

Wij hebben Caramelo kennis laten maken met katten en dat ging prima. Hij heeft respect voor ze en hij zou zijn toekomstige huis dus kunnen delen met een kat.
Aangezien Caramelo nog het een en ander moet leren en vertrouwen moet krijgen, plaatsen wij hem niet in een gezin met kinderen onder de 16 jaar. Als er jonge kinderen op bezoek komen, is dit uiteraard geen probleem.

Wij zoeken dus hele lieve en geduldige mensen voor dit lieve mannetje, waar hij alle tijd en liefde krijgt die hij verdient en daardoor uit kan groeien tot een leuke, blije hond!