Camina verblijft sinds een aantal weken bij een lieve pleegmoeder en haar verhaaltje is dan ook vanuit haar geschreven!

Camina is een prachtige galgo van bijna 3 jaar jong. Ze is eind december naar Nederland verhuisd en in korte tijd 3 keer geplaatst en helaas terug gekomen. Camina heeft namelijk enorme verlatingsangst. Gelukkig mocht ze een poosje in Veccio’s wonen, hier heeft ze al geleerd dat mensen nou eenmaal komen en gaan.

Vervolgens mocht ze met mij mee naar huis. En toen heeft ze het een tijdje heel moeilijk gehad, het is voor haar heel moeilijk geweest om tot rust te komen. Dat heeft echt wel 3 weken geduurd, voordat ze rustig een dutje kon doen zonder wakker te worden van elk geluidje.

We zijn nu een aantal weken verder en ze kan al een half uurtje alleen zijn! Ze kan heerlijk op bank of haar bench liggen dromen. 

Ik heb haar leren kennen als een geweldige hond! Ze is zindelijk, loopt netjes aan de lijn, heeft geen baknijd, ze is goed met katten, lief voor kinderen, lief voor vreemde mensen. Ook gaat ze keurig mee in de auto en ze kan zelfs loslopen.

Doordat ze nu kan los kan rennen en geweldige sprintjes kan trekken heeft ze rust in huis gevonden. Het is dus erg belangrijk dat haar toekomstige baasjes minstens 1 keer per dag haar lekker laten rennen. Is het een keer regenachtig dan kan je best een keer overslaan, maar houd er rekening mee dat het heel belangrijk voor haar is. 

Je kan aan Camina heel goed merken wanneer ze niet lekker in haar vel zit, ze wordt dan heel onrustig. Door het huis rennen, overal opspringen en heel driftig met haar speelgoed spelen. Dan weet je direct dat je dus iets met haar moet gaan doen. Dit doet ze ook wel eens na een wandeling en dan leg ik haar even in de bench zodat ze kan kalmeren. Dit werkt prima. 

Camina kan inmiddels lekker op de bank blijven liggen als ik bijvoorbeeld naar de keuken loop. Soms zit ze in de bench met het deurtje dicht en ook dan kan ik rustig door het huis lopen. En het lukt ook al om een half uurtje alleen te zijn, maar wel als ze eerst goed is uitgelaten. Bij mij zijn de honden buiten als ik weg ben en ik strooi dan altijd een hand vol brokjes in het gras voor ik wegga zodat ze lekker is afgeleid. 

Dus afgezien van haar verlatingsangst, wat natuurlijk wel echt een groot issue is, is camina echt een geweldige lieve, zachte dame die heel graag contact wil maken en het heel graag goed wil doen. 

Wat zoekt zij voor baasjes? Actieve mensen die lange wandelingen met haar gaan maken en die haar lekker laten rennen. Mensen die veel thuis zijn en tijd en kennis hebben om met haar verlatingsangst om te gaan. Ze zou met een andere hond geplaatst kunnen worden, maar ook alleen. Ik denk dat het voor haar het fijnste is om in een rustig huishouden terecht te komen.

Verder kan ze met zelfverzekerde katten samenwonen. Andere kleine huisdieren zijn geen succes. 

Wil je meer over haar weten of meer foto’s en filmpjes zien? Neem dan eens een kijkje in de Facebook groep ‘ik heb hond en/of kat geadopteerd van dierenopvang koningen’ ik post regelmatig foto’s en filmpjes van haar. 

Op de foto’s en filmpjes van Camina staat ook een Gordon Setter, zij is van de pleegmoeder van Camina en niet ter adoptie ?