Camina; een lieve en fijne galgo dame van 5 jaar jong, die opzoek is naar een liefdevolle plek.

Eind 2019 is zij vanuit Spanje naar Nederland gekomen en al vrij snel werd zij geadopteerd, maar kwam ze ook snel weer terug. Het bleek namelijk dat zij verlatingsangst had. Hier kom ik later op terug.

Zij is begin 2020 als pleeghond bij mij gekomen en uiteindelijk heb ik haar geadopteerd.

Camina is in huis werkelijk een geweldige hond. Ze sloopt niks, ze is zindelijk en vindt het heerlijk om de hele dag in haar zachte mand of op de bank te liggen. Ook heeft ze geen problemen met bezoek en gaat ze over het algemeen prima om met onweer en vuurwerk. Ze heeft geen baknijd, ik kan eigenlijk alles van haar afpakken als het moet. Ze is wel behoorlijk gefocust op eten en ze zal alles stelen waar ze bij kan.
Camina is gewoon een ontzettend lieve hond! Zij is zacht en lief van karakter en je kan niet anders dan van har houden. Ze kan ook heerlijk tegen je aankruipen en kan dan lekker samen onder een dekentje op de bank hangen.

Ze houdt ervan om lange wandelingen te maken, ik wandel bijna elke ochtend een uur tot anderhalf uur en in de loop van de dag vaak wat kortere stukken. Ze loopt prima aan de riem, is verkeer gewend en gaat graag mee in de auto. Ze kan absoluut niet los lopen! Zoals het een echte zichthond betaamt slaat ze aan op wild, wel ga ik regelmatig met haar naar omheinde losloopgebieden zoals punthorst en beilen. Hier kan ze prima los. Ze kan als ze los wel wat opdringerig en vervelend worden naar andere honden, dus ik doe dit alleen op de hele rustige momenten.

In het begin had ze deze losloop momenten echt heel hard nodig, maar afgelopen zomer heeft ze haar tenen gebroken en kon ze een periode niet meer los. Ik merk nu dat ze er ook niet zoveel behoefte meer aan heeft.

Dan haar verlatingsangst. Toen zij 3 jaar geleden bij mij kwam kon ik niet eens naar de wc zonder dat ze het op een joelen zette. Inmiddels kan ik prima door het huis heen wandelen en uit het zicht verdwijnen zonder dat ze daar moeite mee heeft.

Echter langer weg gaan is nog steeds heel erg lastig. Soms gaat het goed en soms ook niet. Het is mij niet gelukt om dit te voorspellen of om hier goed op in te spelen en ik heb diverse trainingen gevolgd, heel veel informatie gelezen en heel veel uitgeprobeerd. Omdat ik alleen woon is het soms al lastig als ik even ergens op visite moet of zelfs boodschappen moet doen.

Zij is altijd alleen met de roedel, ik beperk ze dan in een ruimte waar ze min mogelijk prikkels krijgen zodat ze daar geen last van heeft. Maar nog gaat ze vaak joelen en is ze heel erg gestrest.

Verder is Camina een gezonde hond, ze is gesteriliseerd, gechipt, gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Ze is zelden ziek geweest, behalve wat blessures omdat ze hard rende in het losloopgebied.

Camina zoekt mensen die flinke wandelingen met haar maken en die veel thuis zijn en om kunnen gaan met haar verlatingsangst. Hoewel ze nu samenwoont met een kat denk ik dat het beter is dat ze niet met katten samen gaat wonen. Jonge kinderen zijn waarschijnlijk te druk, maar oudere kinderen of kinderen op visite zal geen probleem zijn. Uiteraard kan ze prima met andere honden samen wonen ook met kleine honden en heeft ze een voorkeur voor een rustige omgeving. Ze woont nu in een rustige woonwijk vlakbij het bos. 

Zo lang Camina niet geplaatst is blijft ze gewoon bij mij wonen, als ik in de tussentijd een oplossing vind dan blijft ze ook bij mij wonen.