Buck is een prachtig, sportief, intelligent en bijzonder ventje van ruim 4 jaar jong. En hij is op zoek naar baasjes die helemaal bij hem passen!

Buck komt oorspronkelijk uit Spanje, waar hij als pup werd gevonden. En is toen bij ons in de opvang gekomen. Hij was toen een onzeker mannetje en moest nog heel erg aan de wereld wennen. Hij vond zijn eigen familie, waar hij dus een aantal jaren heeft gewoond, maar helaas is hij onlangs bij ons terug gekomen. Want hij kon het niet meer vinden met de andere hond in huis en zij kregen flinke ruzie samen. En dat heeft gemaakt dat zij de moeilijke beslissing moesten nemen hem bij ons terug te brengen. Buck heeft in die jaren thuis echt enorm veel geleerd! Hij vond eerst alles heel erg spannend en kende nog maar weinig. Hij heeft daar geleerd om in een huis te wonen, alleen te blijven, zindelijk te worden, alle commando’s te leren, op zijn baasjes te vertrouwen en te genieten van fijne plekjes in de zon, waar hij heerlijk van genoot! Hij was gek op knuffelen en spelen met zijn baasjes en heeft enorme stappen gemaakt! In de loop van de jaren is Buck zelfverzekerder geworden, wat maakte dat hij de baas werd over zijn hondenzus, die dit prima vond. Maar Buck begon buiten regelmatig wat overprikkelt te worden en reageerde dit dan af op haar en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Zijn baasjes hebben geprobeerd dit zo goed mogelijk te begeleiden, maar helaas is het hun niet gelukt dit onder controle te krijgen. En dit gebeurde natuurlijk ook heel snel en aangezien deze hond niets terug deed, was het gewoon niet meer eerlijk voor haar. Dus wij snappen dat Buck terug bij ons is gekomen. Buck moest bij terugkomst echt heel erg wennen, maar inmiddels zijn wij een aantal weken verder en wij denken dat Buck weer helemaal zichzelf is en er nu aan toe is om op zoek te gaan naar nieuwe baasjes. Baasjes waar hij alleen mag komen wonen en waar hij weer mag genieten van een leven in huis! Buck kan het prima vinden met de andere honden hier in de opvang. Hij verblijft overdag in een roedel met andere honden en deelt ’s nachts zijn kennel met een maatje. Hij begrijpt de hondentaal prima en speelt graag met ze. En hij kan ontzettend hard rennen met zijn gespierde lijfje! Met katten kan Buck het niet vinden en wij zoeken voor hem dan ook een plekje zonder kat. Buck is gek op mensen, maar moet natuurlijk eerst even aan ze wennen.

Hij vindt het ontzettend fijn om duidelijkheid te hebben en vindt het heel leuk om nieuwe dingen te leren. Hij kan waaks zijn, maar enkel als dat toegestaan wordt door zijn baasjes. Buck vindt het leuk om te kijken waar hij staat in zijn familie en wij denken dat het voor hem heel fijn is om regels en duidelijkheid te krijgen, grenzen en structuur. Want dan zien wij dat Buck meteen rustig wordt. Hij kan wat onrust bij zich hebben namelijk, als hij niet weet wat hij moet doen en dan zelf maar wat bedenkt. Als hij duidelijkheid krijgt, dan is Buck direct rustig en dat vindt hij heel fijn.

Wij zoeken voor hem dan ook mensen die ervaring hebben met honden, die hem regels en structuur kunnen bieden, die grenzen stellen, die lekker actief met hem bezig zullen zijn, die actief op pad gaan, die zijn hersenen lekker aan het werk zetten en die hem een hele fijne toekomst willen bieden. Een gezin met kinderen lijkt ons geen optie voor hem, hij moet nu eerst zelf alle aandacht gaan krijgen! Buck is echt een heel leuk en slim ventje, gek op knuffelen en bij je zijn, gek op nieuwe dingen leren en bij de juiste mensen zal hij helemaal tot bloei komen! U bent natuurlijk van harte welkom om hem in levende lijve te komen ontmoeten. Dan zal hij graag laten zien wat een kanjer hij is!