Billy; een knappe ruwharige podenco van ongeveer 5 jaar jong. Zijn pleegmoeder in Nederland, stelt hem graag aan u voor, zodat u een beeld van deze kanjer krijgt:

Billy is in Spanje gevonden op straat waar hij rond zwierf en zijn kostje bij elkaar scharrelde. Nadat hij een poosje in de opvang aldaar heeft gewoond mocht hij mee naar Nederland, naar de opvang in Balkbrug en uiteindelijk is hij bij mij in huis gekomen en heb ik hem als pleeghond opgevangen. Billy is een ontzettend lieve jongen, maar hij is vreselijk onzeker naar mensen. Het duurt echt even voor hij je vertrouwt, maar dan komt hij graag een kroel halen. In huis is Billy nog steeds erg onzeker, maar hij begint te wennen aan dingen als de stofzuiger, de wasmachine en de tv en is hij keurig zindelijk. Hij doet het uitstekend met de andere honden en de katten en begint zelfs een beetje stoute dingen te doen. Hij gedraagt zich keurig met eten. Maar hij stopt met eten en loopt weg als je te dicht bij komt en komt dan ook niet meer in de buurt. Ik ben dit aan het oefenen met behulp van hersenwerkjes en het gaat al een stuk beter. Visite is geen enkel probleem, maar voor hem is het wel fijn dat de visite hem verder negeert zodat hij zelf kan bepalen of hij dichterbij wil komen of niet. En dat hij een plekje heeft waar hij zich kan terug trekken. Wandelen en autorijden vindt hij echt geweldig. Nieuwe plekken, lange wandelingen door het bos, je kan hem geen groter plezier doen. Hij loopt netjes aan riem en passeert andere honden keurig. Druk verkeer is wel een beetje spannend, maar hij blijft wel netjes bij je in de buurt. Toen Billy net bij mij kwam viel het op dat hij wat moeilijk liep en dit is nagekeken door de dierenarts. Het blijkt dat hij lichte HD heeft en er zit een kogel in zijn lijf. Van de kogel heeft hij geen last en de HD is gelukkig zo mild dat hij hier prima zonder verdere behandeling oud mee kan worden. Wel is het belangrijk dat zijn bespiering goed blijft. Veel wandelen dus! Iets waar je Billy alleen maar blij mee maakt. Inmiddels heeft hij al wat bespiering en conditie opgebouwd en loopt hij al een stuk beter. Billy is dus eigenlijk een hele leuke lieve jongen die gewoon wat tijd nodig heeft om aan je te wennen. Voor Billy zoeken we mensen die veel willen wandelen. Een andere hond in huis zou leuk zijn, maar is geen must. Hij zou het wel fijn vinden om in een wat rustiger huishouden te komen wonen. Wat oudere kinderen moet geen probleem zijn. Kinderen op visite ook niet. Hij zal dankbaar zijn, zijn best doen en genieten van iedere nieuwe dag!

Wilt u deze lieverd in levende lijve ontmoeten? Dat kan! U kunt een afspraak maken en dan kunnen wij Billy aan jullie voorstellen!

Billy 4