Baron is een Galgo Greyhound kruising van 6 jaar. Hij is erg lief, respectvol, gevoelig, slim, rustig in huis en heeft een zacht karakter. Hij geniet van wandelingen, kort en lang. En ook mee aan de fiets vindt hij leuk. Hij houdt ook erg van knuffelen. Hij heeft snel door wat er van hem verwacht wordt en weet ook goed aan te geven wat hij wil. Hij kan goed met andere honden en is lief tegen alle mensen, groot en klein. Baron heeft wel een honden maatje nodig, alleen zijn vindt hij niet fijn en maakt hem erg onrustig. Met katten en andere kleine dieren kan hij niet samen.

Baron heeft een goede interne klok, dat wil zeggen dat hij graag op vaste tijden wil eten en uitgelaten wil worden en vindt het minder fijn als daar vanaf wordt geweken terwijl de baas wel in de buurt is. Dan raakt hij gefrustreerd. Hij kan goed alleen (met zijn honden maatje) thuis blijven. Zeker een uur 6 aaneengesloten en dan is het niet zo erg als hij wat later eet of uitgelaten wordt, als de baas zich maar niet laat zien. Maar als de baas in de buurt is dan is hij erg op de klok en graag bij de baas in de buurt.

Baron wil graag kunnen rennen, het liefste met een honden maatje die ook van rennen houdt maar hij kan zijn speelgedrag op alle soorten honden aanpassen. Hij houdt wel de behoefte om af en toe even flink te rennen dus daar moet wel ruimte voor zijn.