Balou zit niet bij ons in de opvang, hij woont nog bij zijn huidige baasjes en vandaaruit wordt er een fijn thuis voor hem gezocht. Als u interesse in Balou hebt, dan kunt u contact met ons opnemen en brengen wij u in contact met zijn huidige familie. Hij woont in Hasselt.

Balou is een enthousiaste (beetje lompe) ontzettend lieve en aanhankelijke hond van 5 jaar jong. Balou wil graag spelen en vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Hij kan het heel goed vinden met onze zoon van bijna 4 en kijkt niet om naar de loslopende kippen. Hij kan ook prima met andere honden. Balou is gewend aan buiten op het erf zijn. Wij hebben Balou nu ruim 4 jaar (uit het asiel gehaald als pup) en dit ging altijd prima in combinatie met onze andere hond Laika. Wij wonen buitenaf en de honden zaten altijd in een afgezet stuk van de tuin waar ze lekker samen konden spelen. Dit hadden we zo gedaan omdat Laika niet op het erf bleef en steeds weg liep. We hebben Laika helaas in moeten laten slapen en daarom lieten we Balou los lopen op ons erf. In eerste instantie leek dit goed te gaan want hij bleef keurig bij ons. Maar Balou is heel waaks en blaft altijd wanneer er voor hem vreemde mensen op het erf komen. Hij kan dan heel bedreigend overkomen. Wij kunnen ons erf niet zodanig afzetten dat Balou om huis kan lopen en we ook de veiligheid kunnen garanderen van mensen die bij ons komen.

Balou is heel lief voor mensen die hij kent maar is ook heel waaks en kan happen naar mensen die hij niet kent en bij ons op het erf komen. Hierdoor zagen wij geen andere oplossing dan Balou weer in het afgezette stuk tuin te laten lopen. Hij zit daar maar alleen en krijgt op deze manier niet de aandacht die hij verdient. Met pijn in ons hart zoeken we daarom een andere plek voor Balou. We gunnen hem een fijn plekje waar hij lekker los om huis kan lopen. Balou is absoluut geen agressief dier en hij hapt alleen omdat hij zich bedreigd voelt. Onze zoon van 3 is gek op hem en samen kunnen ze leuk spelen. Als Balou mensen eenmaal kent is het een ontzettend lief beest. Balou is gecastreerd, gechipt en volledig ingeënt.