Dagbesteding bij Veccio's seniorenparadijs

Veccio’s Seniorenparadijs is meer dan een opvang voor oudere en gehandicapte honden. Deze bijzondere plek biedt ook kansen voor mensen!  Dat is de reden dat wij in 2019 met IederZijnWerk in contact zijn gekomen. Wij werken samen aan de opzet van dagbestedingsactiviteiten op deze bijzondere locatie. Wij zijn heel blij dat een van onze vrijwilligsters namens IederZijnWerk de dagbestedingsactiviteiten gaat coördineren. 

Wil je meer weten? Hieronder stelt Thea zich kort voor en lees je meer over IederZijnWerk en waar je vragen kunt stellen.

Over Thea

Hallo allemaal,
 
Zoals jullie wellicht al weten is de opvang gestart met dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik begeleid deze mensen en wil mij daarom graag even kort aan jullie voorstellen😊.
 
Mijn naam is Thea en ik woon in Dalfsen. Ik heb 25 jaar ervaring in de zorg. En ik ben gek op dieren. Een mooie combinatie om dagbesteding bij de dierenopvang te starten. 
Thuis is het ook een beestenboel met 4 honden, 6 katten en 10 cavia’s😉.
Ik ben sinds 2 jaar vrijwilliger bij de opvang en vind het geweldig!
 
Mijn ervaring is dat de omgang met dieren veel mensen helpt in moeilijke tijden. Daarom is dit de perfecte plek. 
Bent u of kent u iemand uit uw omgeving die op zoek is naar daginvulling en structuur tussen de dieren (bijvoorbeeld verslavingsproblematiek, psychische problematiek, UWV traject, bijstand etc…)? Of wilt u meer informatie? 
Check onze website iederzijnwerk.nl of neem rechtstreeks contact met mij op via
theavanwijk@iederzijnwerk.nl  of 06 — 30 11 97 00.
 
Thea Dagbesteding
Dagbesteding 1

De dagbesteding

Wij geloven dat er voor iedereen passend werk is, hoe dan ook! Als jij om wat voor reden dan ook niet kan werken, maar je wel graag iets zinvols wil doen en onder de mensen wil zijn, dan gaan we op zoek naar een dagbestedingsplek voor jou.

Een aantal dagdelen per week werkzaamheden doen op een vaste plek geeft je een voldaan gevoel. Je voelt je fitter, sterker en energieker. Het plezier in wat je doet, het feit dat de dagen en je activiteiten een doel hebben, dat je resultaat ziet van je handelen en dat iets je goed gelukt is, geeft in het algemeen een gevoel van zinvol bezig zijn. En niet te vergeten biedt dagbesteding je structuur in je week.

Begeleiding

Als je je aanmeldt voor dagbesteding, dan bekijken we met jou welke dagbestedingsplek bij jou in de buurt het beste bij jou past.

We vragen jou waar je blij van wordt. Aan de hand daarvan brengen we jouw behoeften en wensen in kaart. Natuurlijk houden we rekening met jouw beperkingen en zorgen we dat je werkzaamheden kunt doen die bij je passen, want: ieder zijn werk!

Je bepaalt zelf hoeveel dagdelen je werkzaam wilt zijn.

Persoonlijke doelen

Samen met de begeleider formuleer je haalbare doelen, zoals

  • het opbouwen van zelfvertrouwen
  • het ontdekken van eigenschappen en vaardigheden
  • het ontwikkelen van sociale vaardigheden
  • het werken aan zelfstandigheid
  • controle over je eigen leven krijgen
  • grenzen verleggen.

Jouw begeleider ondersteunt je in het bereiken van jouw doel.

Aanmelden

Om voor dagbesteding in aanmerking te komen, moet je een indicatie hebben. Bijvoorbeeld voor de WMO. Wij kunnen jou helpen bij het aanvragen van zo’n indicatie bij de gemeente of een andere instantie. Wil je je aanmelden voor dagbesteding bij Dierenopvang Koningen of wil je meer informatie? Kijk op de website van iederzijnwerk.nl of download de folder!